Duurzaam bouwen

U bent hier: Home Diensten Duurzaam wonen en bouwen

Wilt u duurzaam bouwen en wonen? Dan kan architect Gruwez u prfect van dienst zijn. Wij bouwen duurzame woningen volgens een totaalconcept, dat betekend dat we alles voor u regelen, het ontwerp van uw energiezuinige woning, de ontwikkeling, begeleiding, advies...

Wat is duurzaam bouwen?

Duurzame of "groene" gebouwen ontwerpen en bouwen van huizen die efficiënt en duurzaam zijn, er worden minder grondstoffen gebruikt, het is er gezond om in te wonen en de huizen zijn duurzaam betaalbaar. Gruwez bouwt duurzame woningen met behulp van bouwnormen die aandacht besteden aan water en energie-efficiëntie; veiligheid en gezondheid; en materialen.

Waarom duurzaam bouwen?

Wij bouwen duurzaam uit respect voor ons milieu. Onze doelstellingen zijn om de maandelijkse kosten van uw huis te verminderen en de efficiëntie en duurzaamheid te garanderen van een gezonde omgeving.

Hoe maakt Gruwez uw woning duurzaam?

Architect Gruwez werken werkt met vele partners om voortdurend de kwaliteit te verbeteren van onze huizen en het bouwproces.
Wij vinden groene bouwtechnieken en materialen die vergelijkbaar in prijs met de traditionele tegenhangers zijn. Wij zoeken voortdurend nieuwe ideeën en zorgen voor het opleiden van de vrijwilligers die werken aan elk diirzaam bouwproject.

Onze realisaties

Wilt u meer weten over energie-efficiënte, gezonde en duurzame huizen kijk op onze pagina van realisaties

Contact

Heeft  u interesse in duurzaam bouwen? Of wilt u meer info of een prijsofferte voor het bouwen van een energiezuinige woning

Vul het contactformulier op deze website in,  via telefoonnummer 055 45 53 63 of via e-mailadres : info@architectgruwez.be

 

Interessante trefwoorden aanverwant aan duurzaam bouwen:

Woning Bouwen - Exclusieve villabouw - Bouwkosten nieuwbouwwoning - Luxe woning - Luxe huis  - Exclusieve woningbouw - Woning ontwerpen - Droomhuis ontwerpen en bouwen - Eigen huis bouwen - Modern huis bouwen - Moderne landhuizen  - Landelijk huis bouwen en wonen  - Nieuwbouw huis  - Rietgedekte villa bouwen  - Villabouw kosten  - Huis bouwen kosten - Architect Oost Vlaanderen  - Architect West-Vlaanderen  - Architect Vlaams Brabant - Architect Brussel  - Architect Antwerpen - Architect Limburg - Architect Gent  - Architect Oudenaarde - Nieuw huis bouwen - Architect Landelijke stijl   - Amerikaanse stijl bouwen en wonen -  Manoir Huis - Bouwstijl - Cottagestijl - bouwstijl interieur - Klassieke stijl - Pastorie of pastorijstijl - Verbouwingen  - Ambachtelijk bouwen - Appartementsbouw - Appartement bouwen  - Duurzaam Bouwen - Duurzaam wonen - Ecologisch bouwen - Wonen - Passiefhuis of woning bouwen - sleutel op de deur - Bouwstijlen - Engelse stijl - Budget bouwen - budgetwoning - Huis verbouwen - Huis renoveren duurzaam passief energiebewust renoveren  -Hedendaagse woning - Kasteelhoeve bouwstijl - Ambachtelijk huis bouwen

Google info : Duurzaam bouwen

Duurzaam wonen en bouwen Nieuws

Bouwen en wonen kampt met een aantal problemen als gevolg van maatschappelijke evoluties. De Vlaamse overheid werkt in samenwerking met diverse partners aan een oplossing op lange termijn, in het kader van duurzame ontwikkeling. Structurele veranderingen zijn nodig. De visie op duurzaam wonen en bouwen kadert in een breder perspectief van transitiemanagement. Meer info over dit project kan u vinden op http://www.duwobo.be/

Op deze pagina's vindt u verder een aantal praktische tips met betrekking tot energie, watergebruik en -opvang, binnenhuis, groendaken en gevelbeplanting, hout in de bouw, duurzaam wonen, geluid, afval en materialen.   Maar niet alleen de overheid reikt informatie aan in verband met duurzaam bouwen. Ook bij diverse vzw's, ngo's, etc. kan u advies of informatie vragen bij uw zoektocht naar duurzame oplossingen bij het bouwen en verbouwen van een woning.

De overheid geeft het voorbeeld in duurzaam bouwen. Een aantal voorbeeldprojecten van de overheid tonen hoe duurzaam bouwen in de praktijk kan.  

Duurzaam wonen en bouwen in Vlaanderen - duurzame woningbouw

Het departement LNE en het Team Duurzame Ontwikkeling van DAR ontwikkelden samen een maatstaf voor duurzaam wonen en bouwen in Vlaanderen. Dit gebeurde in overleg met de bouwsector en andere stakeholders. De maatstaf biedt bouwteams een handleiding om doorheen de verschillende bouwfasen duurzaamheid te integreren, van selectie van de bouwplaats tot en met de oplevering. Een cijfermatige score maakt het mogelijk woningen objectief te beoordelen. De meest actuale versie vindt u hier.

De documenten vindt u hier: de maatstaf (3,8 MB, 5 december 2012),het scoreblad (1,4 MB, 5 december 2012) en de begeleidende rekenmodules (1 MB, 5 december 2012).

 

® 2015 | SEO by Seobureau.be - © Gruwez