Architect Vlaams Brabant

 

U bent in Start  > Team >  Architect Gruwez > Architect Vlaams Brabant

Architect Gruwez ontwerpt al jaren huizen en appartementen in Vlaams Brabant.  De specialiteit van de bouwkunstenaar is luxe woningen ontwerpen, waarin meer dan 300 woningen in diverse bouwstijlen werden tot stand gebracht.

Architectenbureau Vlaams Brabant

Wij ontwerpen voor onze klanten in Vlaams Brabant continu nieuwe architectuur oplossingen op maat. Architectenbureau Gruwez zal nieuwe woning bouwen rekening houdend met een vooropgesteld budget, de bouwschriften en de oriéntatie van de bouwgrond. De bouwmeester werkt binnen uw budget.

Zo zijn wij uitgegroeid tot de referentie in de Belgische architectuursector in Vlaams Brabant . Via diversificatie blijven we inspelen op nieuwe evoluties, nieuwe eisen. Klantgerichtheid en een persoonlijke benadering zijn ons credo, klanttevredenheid onze toetssteen.

Realisaties architect Vlaams Brabant

Onze realisaties zien we als een totaalconcept, waarbij wij alles voor u regelen van de grootste tot de kleinste details, niets wordt aan het toeval overgelaten. Als bouwtekenaar voor Vlaams Brabant verzorgen we veel meer dan enkel een goed uitgebalanceerd ontwerp.

Van bij de eerste bespreking met een nieuwe klant wordt een duidelijke budgettering afgesproken die strikt wordt nageleefd. Hiertoe werken we met een uniek systeem bij de opname van het bouwprogramma. Architect Gruwez staat garant voor een totaalconcept op maat van zijn klanten. Dit betekent ook extra bouwcoördinatie. zodat wij ook morgen weer het verschil maken. Wilt u  bouwen in de Provincie Vlaams Brabant? Contacteer Architect Gruwez  Klik hier om te gaan naar onze homepage!

Contacteer Architect Gruwez voor Vlaams Brabant

Neem contact op met ons op door het contactformulier op deze website in te vullen, via telefoonnummer 055 45 53 63 of via e-mailadres info@architectgruwez.be

Prijsofferte bouwheer Vlaams Brabant

Bent u benieuwd naar de prijs van architect Gruwez Vlaams Brabant? stuur dan een mail naar : info@gruwez.org

Voorbeelden architectenbureau Vlaams Brabant

Op zoek naar een voorbeelden van huizen in Vlaams Brabant? Kijk op onze pagina met realisaties

Team architect gruwez Vlaams Brabant

Benieuwd naar het team van architect Gruwez uit Vlaams Brabant? Kom het te weten op onze pagina team

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tags :

Woning Bouwen - Exclusieve villabouw - Bouwkosten nieuwbouwwoning - Luxe woning - Luxe huis  - Exclusieve woningbouw - Woning ontwerpen - Droomhuis ontwerpen en bouwen - Eigen huis bouwen - Modern huis bouwen - Moderne landhuizen  - Landelijk huis bouwen en wonen  - Nieuwbouw huis  - Rietgedekte villa bouwen  - Villabouw kosten  - Huis bouwen kosten - Architect Oost Vlaanderen  - Architect West-Vlaanderen  - Architect Vlaams Brabant - Architect Brussel  - Architect Antwerpen - Architect Limburg - Architect Gent  - Architect Oudenaarde - Nieuw huis bouwen - Architect Landelijke stijl   - Amerikaanse stijl bouwen en wonen -  Manoir Huis - Bouwstijl - Cottagestijl - bouwstijl interieur - Klassieke stijl - Pastorie of pastorijstijl - Verbouwingen  - Ambachtelijk bouwen - Appartementsbouw - Appartement bouwen  - Duurzaam Bouwen - Duurzaam wonen - Ecologisch bouwen - Wonen - Passiefhuis of woning bouwen - sleutel op de deur - Bouwstijlen - Engelse stijl - Budget bouwen - budgetwoning - Huis verbouwen - Huis renoveren duurzaam passief energiebewust renoveren  -Hedendaagse woning - Kasteelhoeve bouwstijl - Ambachtelijk huis bouwen

Wat is een architect?

Een architect is een ontwerper van gebouwen. Hij visualiseert de ontwerpen via manuele schetsen dat hij op tekening, een architect zal dit concept technisch en administratief begeleiden, vanaf het ontwerp tot de sleuteloverdracht. Een architect ontwerpt gebouwen zoals woningen, kantoren, bedrijfspanden, appartementen enz.

Vroeger werd de architect een bouwmeester genoemd. Hiermee bedrijft een architect architectuur, een toegepaste kunstvorm. Gewoonlijk ontvangt de architect een ontwerpopdracht van een opdrachtgever, Dit kan een particuliere opdrachtgever zijn, bedrijf of onderneming.. De architect maakt dan eerst een schetsontwerp met raming van de kosten.

Als de opdrachtgever zich kan vinden in de ontwerpen, maakt hij vervolgens het bestek en de erbij behorende bestektekening. Daarna kan er een openbare of onderhandse aanbesteding plaatsvinden. Bij deze twee vormen wordt het werk doorgaans aan de laagste inschrijver gegund: de gunning. Ook kan hij in samenwerking met een aannemer een offerte, een vooropgave (of raming) van de kosten van het bouwproject maken. Als deze wordt goedgekeurd, gaat men verder met het uitwerken van een project. 

Ook komt het voor dat een aannemer of projectontwikkelaar grond koopt en daarop een eigen bouwproject begint, waarbij hij een architect de ontwerpopdracht geeft. De architect is in principe verantwoordelijk voor het programma, vorm, indeling, constructie, kleur en materiaalkeuze, aan de hand van de financiële, functionele en esthetische eisen en wensen van de opdrachtgever. Bij de lineaire werkwijze maakt de architect een ontwerp, laat het daarna verder uitwerken en controleren door bouwkundige adviseurs, waarna het door de aannemer wordt gebouwd.

De architect zal na het schetsontwerp het bestek en de bijbehorende tekeningen maken. Werktekeningen en detailtekeningen van plattegronden, gevels, kozijnen, raam- en deurpartijen worden door tekenaars op zijn bureau gemaakt of uitbesteed aan een tekenbureau. Voor het ontwerp en technisch tekenwerk gebruikt men tegenwoordig computerprogramma's, die het werk vergemakkelijken. Zijn de tekeningen klaar en zijn er technische berekeningen in het ontwerp, dan gaat een kopie van alles naar een constructeur die constructieve aspecten van een bouwwerk, zoals de boogspanning en de draagkracht van muren en kolommen en dergelijke uitrekent, of naar de bouwfysisch adviseur die de thermische, hygrische, akoestische, brandtechnische en energetische aspecten berekent.

Voor het verkrijgen van een bouwvergunning moet de draagconstructie conform het Bouwbesluit en Eurocodes zijn nagerekend. Is alles in orde en is de opdrachtgever tevreden met het ontwerp, dan schrijft de architect het bestek, een vaak stevig boekwerk waarin alle aspecten die bij de bouw aan de orde komen en dus voor de aannemer van belang zijn. Hieronder vallen onder andere de te gebruiken materialen, kleuren, maten en wijze van constructie. Goedkeuring van bouwwerk Het ontwerp moet niet alleen door de opdrachtgever en constructeur worden goedgekeurd, maar ook door gemeentelijke en overheidsinstanties.

Geven de instanties eenmaal hun fiat, dan kan de aannemer met de bouw beginnen. Tijdens de bouw houden aannemer en architect nauw contact en een betrokken architect zal regelmatig bij de uitvoering gaan kijken. Daarbij kunnen technische besprekingen plaatsvinden met de opzichter, die namens de architect toeziet op de bouwwerkzaamheden, en eventueel met de uitvoerder, die de verantwoordelijkheid heeft voor het uitvoerend werk namens de aannemer. Indien bij de opdracht van de architect de directievoering van het bouwproject ook is opgenomen, zal hij zorg moeten dragen voor een goed verloop van deze vergaderingen en de verslaglegging ervan. Is het bouwwerk gereed, dan vindt de officiële oplevering of overdracht aan de opdrachtgever plaats.

Architect Vlaams Brabant Nieuws en Info

Patiowoning in Opwijk wint provinciale architectuurprijs Vlaams-Brabant

De patiowoning van Van Aelten-Oosterlinck in de dorpskern van Opwijk heeft de provinciale architectuurprijs ‘Patrimonium voor de toekomst’ 2013 in de wacht gesleept.

De patiowoning  is met glans een huis 'buiten categorie' en is het resultaat van een samenwerking tussen een begaafd ontwerper en een verlicht bouwheer. Zo kreeg het ontwerp tijd, budget en ruimte om te rijpen. De prijs heeft door de ligging in de dorpskern een voorbeeldfunctie voor de verdichting van de woonkernen. De woning is ook een pareltje van 'slow architecture. Meer

 

Bekijk de mogelijkheden van Architect Gruwez in de provincie Vlaams-Brabant en maak je keuze uit volgende gemeenten.

Architect  Aarschot -   Architect Affligem Architect AsseArchitect Beersel Architect Begijnendijk Architect  Bekkevoort - Architect BertemArchitect BeverArchitect BierbeekArchitect BoortmeerbeekArchitect Boutersem -  Architect Diest -  Architect DilbeekArchitect DrogenbosArchitect Galmaarden -  Architect GeetbetsArchitect Glabbeek -  Architect Gooik -  Architect Grimbergen Architect HaachtArchitect Halle -  Architect Herent -  Architect t Herne -  Architect Hoegaarden -  Architect Hoeilaart -  Architect HolsbeekArchitect HuldenbergArchitect Kampenhout -  Architect Kapelle-op-den-Bos -  Architect Keerbergen -  Architect Kortenaken Architect Kortenberg -  Architect Kraainem -  Architect Landen -  Architect Lennik -  Architect Leuven -  Architect Liedekerke -  Architect LinkebeekArchitect Linter -  Architect Londerzeel -  Architect  Lubbeek -  Architect   - Machelen -  Architect  Meise -  Architect  MerchtemArchitect  Opwijk -  Architect  Oud-Heverlee -  Architect Overijse -  Architect Pepingen -  Architect Roosdaal -  Architect Rotselaar Architect Scherpenheuvel-Zichem -  Architect Sint-Genesius-Rode -  Architect Sint-Pieters-Leeuw -  Architect Steenokkerzeel -  Architect TernatArchitect TervurenArchitect Tielt-Winge -  Architect Tienen -  Architect Tremelo -  Architect Vilvoorde -  Architect Wemmel -  Architect Wezembeek-OppemArchitect Zaventem Architect Zemst Architect Zoutleeuw

® 2014 | SEO by Seobureau.be - © Gruwez -   Google+