Cottagestijl - bouwstijl interieur

U bent in Start  > Team >  Architect Gruwez > Cottage bouwstijl

Gruwez is uw partner voor Cottagestijl

Architect Gruwez is een van de weinige architecten die in Vlaanderen die de cottagestijl ontwerpt. Cottage is een begrip dat in Vlaanderen gebruikt wordt voor een stijl van landhuizen die gebaseerd zijn op eenvoudige boerderijen. De Engelse landhuisstijl heeft een warme en gezellige uitstraling geeft zonder in te boeten aan ruimte in uw woning. De cottagestijl wordt gebruikt als stijl voor Engelse cottages en landhuizen. De huizen hebben meestal een pittoresk uiterlijk, kenmerkend zijn de rieten daken, spectaculaire schoorstenen en kozijnen met een kleine ruitverdeling.  De chaletstijl is een bouwstijl die ontstond in de 19e eeuw in Engeland en bloeide daar vooral tussen 1850 en 1940.

cottagestijl

cottagestijl

 

Droomhuis bouwen volgens de Cottagestijl

Als u er voor kiest uw een woning in cottagestijl te bouwen is Architect Gruwez de beste keuze. Onze ontwerpen zien we als een totaalconcept, waarbij wij alles voor u regelen van de grootste tot de kleinste details, niets wordt aan het toeval overgelaten. Als architect in cottagestijl verzorgen we veel meer dan enkel een goed uitgebalanceerd ontwerp. Op dit moment is cottage als bouwstijl of interieur nog steeds een van de meest populaire stijlen. Veel mensen willen na hun dagtaak genieten van hun interieur, dat kan perfect in een woning met gezellig cottage interieur.  De cottage stijl is een populaire stijl in de architectuur.

Cottagewoning binnen uw budget

Wij zijn namelijk zeer goed in staat uw woonwensen, budget en de omgeving van de toekomstige woning te vertalen in uw droomhuis. Wij bouwen woningen binnen ieders budget.

Voor meer voorbeelden van huizen in cottagestijl door ons gebouwd Klik hier of kijk onder realistaies.

 

Contact

Vul het contactformulier op deze website in,  via telefoonnummer 055 45 53 63 of via e-mailadres : info@architectgruwez.be


 

Hoe is de cotahhestijl ontstaan?


Halverwege de negentiende eeuw waren de grote bedragen die nodig zijn voor de bouw van eerdere classicistische Engelse landhuizen niet meer beschikbaar. Er ontstond een nieuwe stijl voor de bouw van kleinere landhuizen, die eerder pittoresk dan imposant moesten worden. De cottagestijl werd geïntroduceerd door twee leden van de Cranbrook kunstenaarskolonie: Richard Norman Shaw en Eden Nesfield. De Crawbrook-groep maakte vooral genreschilderijen die de mensen en de cottages van Kent lieten zien.
 
De cottagestijl is dan ook gebaseerd op boerderijen, maar bedoeld  voor welgestelden. Er werden veel baksteen, riet en lokale materialen gebruikt. Plattegronden werden symmetrisch opgebouwd of gegroepeerd rond een centrale ruimte. Ook werden veel erkers gebruikt, die eerder een zeldzaamheid waren. Door de vele erkers, voorportalen, (nep)vakwerken, terassen, loggia's, torentjes en dakkapellen ontstaat een ingewikkeld en onregelmatig volume.

De cottagestijl verwijst naar een romantisch verleden en werd om deze reden ook gebruikt als de architectuurstijl van de Arts and Crafts beweging. In het Engels wordt deze vroege cottagestijl ook wel aangeduid als de Queen Anne style, naar een historische koningin die symbool stond voor verloren elegantie.

Begin twintigste eeuw was een tweede generatie cottagestijl architecten actief. Zij bouwden cottages met strakke vormen, die een aantal pittoreske kenmerken kregen. De belangrijkste architecten van deze periode waren Charles Voysey en Baillie Scott. Hun gebouwen kregen lage vertrekken en strakke witte wanden. Hoewel de twee architecten hier zelf weinig van moesten weten bleken hun gebouwen invloedrijk in de ontwikkeling van het modernisme.
 

Kenmerkend voor de Cottagestijl zijn:


- een eenheid van plattegrond en opstanden, aangepast aan de ligging in de omgeving
- erkers in alle maten en soorten, soms over twee verdiepingen (vóór 1870 waren erkers zeldzaam)
- gebruik van natuurlijke materialen uit de omgeving, zoals een rieten dak en baksteen
- ramen met kleine ruiten
- spectaculaire schoorstenen
- een portiek met houtsnijwerk
- met leien beklede gevels,  in Vlaanderen herkenbaar aan de gepotdekselde gevels.

 

Tags : Woning Bouwen - Exclusieve villabouw - Bouwkosten nieuwbouwwoning - Luxe woning - Luxe huis  - Exclusieve woningbouw - Woning ontwerpen - Droomhuis ontwerpen en bouwen - Eigen huis bouwen - Modern huis bouwen - Moderne landhuizen  - Landelijk huis bouwen en wonen  - Nieuwbouw huis  - Rietgedekte villa bouwen  - Villabouw kosten  - Huis bouwen kosten - Architect Oost Vlaanderen  - Architect West-Vlaanderen  - Architect Vlaams Brabant - Architect Brussel  - Architect Antwerpen - Architect Limburg - Architect Gent  - Architect Oudenaarde - Nieuw huis bouwen - Architect Landelijke stijl   - Amerikaanse stijl bouwen en wonen -  Manoir Huis - Bouwstijl - Cottagestijl - bouwstijl interieur - Klassieke stijl - Pastorie of pastorijstijl - Verbouwingen  - Ambachtelijk bouwen - Appartementsbouw - Appartement bouwen  - Duurzaam Bouwen - Duurzaam wonen - Ecologisch bouwen - Wonen - Passiefhuis of woning bouwen - sleutel op de deur - Bouwstijlen - Engelse stijl - Budget bouwen - budgetwoning - Huis verbouwen - Huis renoveren duurzaam passief energiebewust renoveren  -Hedendaagse woning - Kasteelhoeve bouwstijl - Ambachtelijk huis bouwen

 

® 2015 | SEO by Seobureau.be - © Gruwez -   Google+