Engelse stijl

U bent in Start > Architect gruwez > Engelse stijl

De Engelse bouwstijl voor uw woning

Heb je plannnen een woning in Engelse stijl te bouwen? Dan zit je bij Architect Gruwez aan het juiste adres.

De Engelse stijl is populair

Bij Engelse stijl denken wij aan een strakkere, voorname vormgeving en een constructie in gevelsteen met een dakbedekking uit pannen, gecombineerd met gelakte houten blokramen. Engelse woningen hebben een aantal typerende kenmerken. Er wordt weinig arduin toegepast. Het dak wordt aan de onderzijde afgewerkt met een stijlvolle klassieke kroonlijst meestal voorzien van een profielplank die op de uiteinden in verstek wordt afgewerkt. Eén of meer accenten bij Engelse stijl bouwen kunnen zijn: een uitspringende inkompartij, een klassieke dakkapel, een overdekt terras...enzovoort.

Een woning bouwen in Engelse stijl

Architectenbureau Frank Gruwez is vele bouwstijlen meester, waaronder de Engelse vormgeving. Als u een huis wenst te bouwen dan bent u bij Frank Gruwez aan het juiste adres. Wij ontwerpen uw nieuwe huis of villa rekening houdend met een vooropgesteld budget, de bouwschriften en de oriëntatie van de bouwgrond. Alle mogelijkheden zijn met onze specialisten bespreekbaar.

Engelse stijl  kosten

De kostprijs van een woning opgetrokken in Engelse stijl is afhankelijk van uw keuze qua afwerkingen en bouwmaterialen.

Neem contact met ons op.

Door het contactformulier op deze website in te vullen, via telefoonnummer 055 45 53 63 of via e-mailadres: info@architectgruwez.be

Een huis bouwen in Engelse stijl is de specialiteit van Architect Gruwez.

 

Bij Engelse bouwstijl hoort een Engelse tuin

Een Engelse tuin of landschapstuin is de perfecte combinatie.Veel mensen vinden de Engelse tuin zeer natuurlijk overkomen. In werkelijkheid vindt men in veel Engelse tuinen juist veel exoten.

In de tuinaanleg blijft water nog steeds belangrijk. Er worden bij Engelse tuinen vaak kunstmatige meertjes aangelegd. De Engelse tuin verschilt volledig van zijn tegenhanger, de Franse tuin. Men stapte af van het idee dat de natuur beheerst moest worden door de mensen. De tuinen werden nu aangelegd zonder symmetrie en evenwicht, er werden nog steeds sobere paviljoentjes opgetrokken. Het concept leunt op de voorstelling van romantische, parkachtige landschappen met verrassende doorkijkjes. In de praktijk wordt dit doorgaans gestalte gegeven door de aanleg van grasvelden, liefst op heuvelachtig terrein, omgeven door en afgewisseld met boomgroepen.

 


 

Interessante trefwoorden :

Exclusieve villabouw, Woning bouwen, Bouwkosten nieuwbouwwoningLuxe villa, Exclusieve woningbouw,  Woning ontwerpenDroomhuis bouwenEigen huis bouwenModern huis bouwen, Moderne landhuizenLandhuis bouwenNieuwbouw huisRietgedekte villa bouwenVillabouw kostenHuis bouwen kosten