Passiefhuis of woning bouwen

U bent in Start > Team >  Architec Gruwez > Passiefhuis bouwen

Is het uw droom een passief huis te bouwen? Of te wonen in een passieve woning? Dan zit je goed bij Architect gruwez, ons bureau  is gespecialiseerd in het bouwen van passieve huizen zonder de architectonische aspecten uit het oog te verliezen.

Wat is een passiefhuis?

Een passief huis bouwen betekend een woning bouwen die echt energiezuinig, comfortabel, betaalbaar en ecologische is tegelijkertijd.
Passiefhuis is niet een merknaam, maar een concept dat door iedereen kan worden toegepast in de praktijk.T och, een passiefhuis is meer dan alleen een lage-energie-gebouw. Passiefhuizen zorgen voor een gerelateerde verwarming en koeling, met een energiebesparing van maximaal 90%.  Passiefhuizen gebruiken minder dan 1,5 liter stookolie per vierkante meter woonoppervlak per jaar, veel minder dan de typische lage-energie-gebouwen. Soortgelijke energiebesparingen zijn aangetoond in warme klimaten. Passiefhuizen worden ook geprezen om hun hoge niveau van comfort. Ze zonnepanelen als energiebronnen, waardoor het verwarmen een stuk voordeliger is. Speciale ramen en zeer goed geïsoleerde buitenmuren, het dak en vloerplaat houden de gewenste warmte in het huis - of ongewenste warmte buiten. Een ventilatiesysteem levert consequent frisse lucht , dat zorgt voor een superieure kwaliteit van de lucht. Een warmteterugwinning unit maakt de mogelijk dat de warmte in de afvoerlucht kan worden hergebruikt.

De enorme energiebesparing in Passiefhuizen wordt bereikt door het gebruik van energie-efficiënte bouwcomponenten en een kwalitief ventilatiesysteem.

Een passiefhuis bouwen met met het keurmerk Energiebewust Architect

Het vraagt de nodige technische ervaring en die is slechts bij een beperkt aantal architecten aanwezig in Vlaanderen. Deze architecten hebben het keurmerk Energiebewust Architect. Met een architectenbureau met dit keurmerk bent u verzekerd van een milieuvriendelijke realisatie van uw wooning alsook een milieuvriendelijk eindresultaat. Frank Gruwez is één van de architecten die dit keurmerk Energiebewust Architect bezit. Dit betekent dat Architectenbureau Gruwez de kennis en ervaring bezit om passief  te bouwen.

Door energiezuinig te bouwen met een passiefhuis bent u een kleine stap verwijderd van een energieneutrale woning. Dit is een passiefhuis dat bovendien zelf elektriciteit opwekt via zonnecellen.

Interesse een passief huis of woning te bouwen?

Wilt u een passief huis bouwen? Een prijsofferte of info ontvangen aangaande passieve huizen? Contacteer ons voor meer info.

Contact

Vul het contactformulier op deze website in,  via telefoonnummer 055 45 53 63 of via e-mailadres : info@architectgruwez.be


 

Interessante trefwoorden aanverwant aan passief huis bouwen:

Exclusieve villabouw, Woning bouwen, Bouwkosten nieuwbouwwoningLuxe villa, Exclusieve woningbouw,  Woning ontwerpenDroomhuis bouwenEigen huis bouwenModern huis bouwen, Moderne landhuizenLandhuis bouwenNieuwbouw huisRietgedekte villa bouwenVillabouw kostenHuis bouwen kosten

 

Meer weten over passiefhuizen?

Lees ook deze artikels:

Bron : HABITOS

Het passiefhuis heeft het allemaal

Het Passiefhuis-standaard biedt een nieuw niveau van kwaliteit van het koppelen van een maximaal niveau van comfort zowel tijdens koude en warme maanden, iets dat herhaaldelijk wordt bevestigd door bewoners van een Passiefhuis.

Passiefhuizen worden geprezen om hun efficiëntie vanwege hun hoge mate van isolatie en hun luchtdichte ontwerp. Een ander belangrijk principe is "koudebrug vrije ontwerp": de isolatie wordt toegepast zonder "zwakke plekken" rond het hele gebouw om zo koude hoeken evenals veel warmte verliezen weg te werken. Deze methode is een ander essentieel principe en zorgt voor een hoog niveau van kwaliteit en comfort in Passiefhuizen.. Passiefhuizen zijn eco-vriendelijk per definitie: Zij maken gebruik van zeer weinig primaire energie, waardoor er voldoende energie bronnen zijn voor alle toekomstige generaties zonder enige schade aan het milieu. De extra energie die nodig is voor de bouw is niet te vergelijken met de energie die ze besparen later. Het is eerder het vermelden wel waard, dat een Passiefhuis duurzaamheid biedt voor iedereen die een nieuwe woning wil bouwen of renoveren.

Gezonder wonen door isolatie en ventilatie

Een goede luchtkwaliteit is een basiseis voor een gezond binnenklimaat. Door onze eigen aanwezigheid en al onze activiteiten binnenshuis vervuilen en bevochtigen we de lucht immers constant. In een passiefhuis zorgt het ventilatiesysteem ervoor dat verse buitenlucht wordt aangevoerd waar het nodig is en de bezoedelde lucht naar buiten wordt gestuurd. Ook de luchtvochtigheid, oorzaak van condensatie en schimmels, kan zo op peil worden gehouden.

Doordat de muren, vloer en het dak van een passiefhuis zo goed geïsoleerd zijn, voelen ze niet koud aan, want de warmte gaat immers niet verloren. Om rond te kunnen lopen op blote voeten op een tegelvloer is dus helemaal geen vloerverwarming nodig.

Actieve verwarming minimaliseren

Door warmteverlies eerst te voorkomen en gratis warmte optimaal te benutten, heerst in een passiefhuis het ganse jaar door ook qua temperatuur een aangenaam binnenklimaat en is nog maar zeer weinig extra verwarming nodig. We geven hiervoor de voorkeur aan de term ‘bijverwarming’, omdat ze slechts in een beperkt aantal weersomstandigheden moet ingeschakeld worden om de temperatuur een klein beetje te verhogen. Dat doen we, niet door een conventionele verwarming, want daarvan is het vermogen veel te groot, maar meestal door na-verwarming van de ventilatielucht.

Het energieverbruik in een passiefhuis ligt daardoor gemiddeld 4 keer lager dan in een traditionele nieuwbouwwoning volgens de K55-norm. Dit is een groot pluspunt, zowel voor onze portemonnee, als voor het milieu. Dat krijgt hierdoor heel wat minder CO2-uitstoot te verwerken. Verwarming van woningen zorgt immers voor een zeer groot aandeel van de luchtvervuiling.

Een éénmalige inspanning bij de bouw van je woning levert zo een leven lang comfort, lagere milieubelasting én financiële besparing op.

Meer info over wat een passiefhuis is en de normen waaraan een passiefhuis moet voldoen.

Verder kan u ook nog de economische balans

Bron : Positieve ECONOMIE

® 2015 | SEO by Seobureau.be - © Gruwez