Zo houd je omwonenden betrokken bij de nieuwbouw van een woning

 

Ben je voornemens om op korte termijn te starten met de realisatie van een nieuwbouwwoning? Is de architectuur van het pand rond en zijn de benodigde vergunningen om met de bouw van het pand te kunnen starten reeds verstrekt? Tijd om de volgende stap te zetten! Communicatie is een essentieel onderdeel van de realisatie van nieuwbouw. Je wilt omwonenden gedurende het traject op de hoogte houden van de gezette stappen. Niet alleen bij de aanvraag van vergunningen, maar bijvoorbeeld ook na het afronden van de architectuur van het pand. Er zijn verschillende manieren waarop je dit kunt doen. Denk aan banners maken om deze op een bouwhek te bevestigen, of bijvoorbeeld aan het verspreiden van flyers in de straat. In dit artikel lees je er meer over.

Flyers drukken voor bewoners in de straat 

Een van de manieren waarop je de plannen voor de nieuw te bouwen woning bij omwonenden kunt introduceren is flyers drukken. Verspreid de flyers huis-aan-huis bij mensen die in dezelfde straat wonen. Het is vaak iets persoonlijker dan het gebruik van een banner op een bouwhek. In de flyer kun je omwonenden meer vertellen over de planning van het bouwproject, kun je contactgegevens delen en kun je bijvoorbeeld alvast wat schetsen laten zien. Zo weten omwonenden wat ze van het nieuwbouwproject mogen verwachten.

Zeker wanneer er enige overlast verwacht wordt, bijvoorbeeld door bouwgeluiden of de aanvoer van bouwmaterialen, is het voor omwonenden in de straat prettig hier vooraf informatie over te ontvangen. Zo kunnen ze hier rekening mee houden, wat irritaties én vertraging voorkomt. Vertraging kan het gevolg zijn van auto’s van omwonenden die onhandig geparkeerd staan, als gevolg waarvan het bouwverkeer niet of nauwelijks kan passeren.

Bredere aankondiging van een nieuwbouwproject op een bouwhek 

Je wilt niet alleen omwonenden in de straat op de hoogte brengen van de bouwplannen; introduceer het bouwproject bij een breder publiek door de flyers te combineren met een banner op een bouwhek. Zo’n banner kan overigens verschillende doelen hebben. Het bouwhek kan waarschuwingen bevatten, bijvoorbeeld voor mensen die het bouwterrein willen betreden. Op deze manier neemt het risico op ongevallen op de bouwplaats af.

Daarbij kan het bouwhek een banner bevatten met een grafische weergave van het te realiseren project, gecombineerd met het verwachte oplevermoment en bijvoorbeeld de partijen die bij de uitvoering van het traject betrokken zijn. Je kunt de banner op maat laten produceren; er zijn verschillende partijen die je deze dienst aanbieden.