Woning laten ontruimen?

Het komt wel eens voor dat een woning of pand ontruimt moet worden. Dit moet bijvoorbeeld gebeuren wanneer de woning (ernstig) vervuild is geraakt of wanneer de woning verkoop of verhuur-klaar moet worden opgeleverd. Bij deze ontruimingen komen vaak bijzondere omstandigheden kijken en ook de emotionele betrokkenheid is vaak erg groot. Denk bij deze betrokkenheid aan overlijden, echtscheiding en faillissement. Gelukkig kan de ontruiming u ook uit handen worden genomen.


Benodigdheden


Woningontruiming vraagt om een serieuze en professionele aanpak. Naast het feit dat het ontruimen van een woning veel inspanning en tijd kost zijn ook de juiste materialen nodig. Hierbij gaat het voornamelijk om goede schoonmaakmiddelen om de boel te desinfecteren. Niet iedereen heeft deze benodigdheden beschikbaar.


Voortraject


Bij het inschakelen van een professioneel bureau voor woningontruiming binnen Nederland komt er vaak eerst iemand langs voor een persoonlijke kennismaking. Op deze manier ontstaat er een goed beeld van de gehele situatie en kan zodoende ook een offerte worden opgemaakt.


Gang van zaken


In de meeste gevallen worden bij volledige woningontruiming eerst de dierbare en kostbare zaken verwijderd. Dit gebeurd vaak door de eigenaar van de woning zelf. Het is echter ook een optie om aan te geven welke spullen kostbaar zijn zodat deze het eerst worden weggehaald.
Nadat de belangrijke spullen uit de woning zijn verdwenen kan de echte opruiming beginnen. Voor deze opruiming kunnen soms drastische maatregelen getroffen moeten worden. Zo kan het hele huis worden gedesinfecteerd, kunnen vloeren worden verwijderd en muren worden geschilderd.