Welke installaties heb je nodig voor je woning?

Bij het bouwen van een huis moet er met meer rekening worden gehouden dan alleen het ontwerp en de inrichting. Er kom namelijk veel meer bij kijken bij het bouwen van een huis, want hoe kan je lamp anders licht geven of hoe krijg je water? hiervoor moet er eerst het één en andere worden geïnstalleerd.

Huisinstallatie

De bedrading in je huis die er voor zorgen dat elektriciteit je huis binnen kan komen noemen we ‘’huisinstallatie’’. Deze installatie zorgt ervoor dat je gebruik kan maken van stroom voor spullen in je huis. Via de hoofdzekering wordt bepaald hoeveel stroom je maximaal kan consumeren.

Waterinstallatie

Elk huis moet voorzien zijn van een goede waterinstallatie, dit zorgt ervoor dat jij in je woning gebruik kan maken van water. er zijn tweesoorten waterinstallaties in een woning; drinkwater- en leidingwaterinstallatie. het drinkwaterinstallatie zorgt ervoor dat iedere woning is voorzien van schoonwater.

Huisisolatie

het isoleren van je huis is belangrijk zodat je huis zomers de warme lucht buiten kan houden en ’s winters de koude lucht. Zo is het binnen in huis altijd de goede temperatuur. Elke huis in Nederland is verplicht om voorzien te zijn van isolatie. Daarnaast kan je ook nog extra verwarming laten installeren als elektrische vloerverwarming. Zo heb je zelfs thuis zonder sokken warme voeten! Het installeren van elektrische vloerverwarming kan in alle delen van het huis, in de badkamer, woonkamer, keuken etc.

gasinstallatie

zonder het aanleggen van een gasinstallatie zoals een geiser of verwarmingsketel kan je in huis geen gebruik maken van verwarmd water. dit betekend dat je verwarming niet warm kan worden, je water niet kan koken en je niet warm kan douchen. daarnaast zorgt gasinstallatie er ook voor dat je gebruik kan maken van spullen als een gasfornuis om je eten warm mee te maken!