Wat kan je doen als je met spoed nieuwe sloten moet laten plaatsen?

Er zijn verschillende situaties denkbaar, waarbij je met spoed nieuwe sloten op ramen of deuren in huis moet laten plaatsen. Het meest voor de hand liggen voorbeeld is een inbraak in huis, waarbij het slot met veel geweld geforceerd is. In veel gevallen kan het slot in zo’n geval niet meer hersteld worden en moet deze vervangen worden. Een 24-7 slotenservice in Mechelen, Antwerpen of Gent kan je in zo’n geval van dienst zijn! Deze spoeddiensten zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar om hulp te bieden in noodsituaties. Naast het voorbeeld van de inbraak in huis, zou je bijvoorbeeld ook aan een buitensluiting kunnen denken. Gelukkig is het bij een buitensluiting in veel gevallen mogelijk om de deur schadevrij te openen.

 

Foto’s maken van inbraakschade in huis

Nadat je te maken hebt gehad met een inbraak in huis, is het belangrijk om voldoende foto’s te maken van de inbraakschade aan je woning. Zo kun je de kosten voor het vervangen van de geforceerde sloten vergoed krijgen via een verzekeraar. Naast het maken van voldoende foto’s is het daarbij verstandig om zo snel mogelijk aangifte te doen van de inbraak. Dit helpt je bij het vergoed krijgen van het vervangen van de sloten. Bij een inbraak is het overigens niet altijd noodzakelijk om de sloten volledig te vervangen. In sommige gevallen zal een slotenmaker de sloten kunnen repareren.

 

Sloten vervangen na schade bij een buitensluiting

Wanneer mensen zichzelf per ongeluk hebben buitengesloten, zijn zij geneigd om de sloten zelf open te maken. Dit is sterk af te raden! Door met verschillende voorwerpen in de sloten te prikken kan er schade aan de onderdelen van de sloten ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan het in het slot prikken met een pincet of een haarspeldje. Als gevolg hiervan kan er een ernstige schade aan het slot ontstaan, die niet altijd te herstellen is door een slotenmaker. In het ergste geval moeten de sloten vervangen worden.