Wat is de veiligste manier voor het vervoeren van je spullen tijdens een verhuizing?

Wanneer je gaat verhuizen zijn er diverse aspecten waarmee je rekening moet houden. Hierbij kun je denken aan het schoonmaken van je oude huis, het inpakken van je spullen voor het vervoer naar je nieuwe huis, het vervoer van je meubels en het inrichten van je nieuwe huis. Om je verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen is het verstandig om van te voren een planning te maken met daarin diverse voorzorgsmaatregelen.  Je wilt natuurlijk voorkomen dat een deel van je inboedel beschadigt raakt tijdens het vervoer naar je nieuwe huis. In dit artikel worden er een paar tips gegeven waarmee je ervoor kunt zorgen dat je interieur veilig wordt vervoerd.

 

Doe je spullen in dozen en wikkel je interieur in

Een van de populairste en veiligste manieren om je dozen en interieur veilig te vervoeren is door het te laten inwikkelen. Dit kun je doen door het gebruik van een foliewikkelaar, dit is een apparaat die ook veel gebruikt wordt in de industriewereld.  Zo wordt een foliewikkelaar onder andere gebruikt voor het inpakken van zakken beton, zand, etc. Het gebruik van een palletwikkelaar kan ervoor zorgen dat uw meubels goed beschermd worden tijdens het vervoer, ook zorgt het ervoor dat je meubels niet snel zullen verplaatsen. Ook kun je ervoor kiezen om alle ingepakte dozen te laten inwikkelen op een palet waardoor deze pallet in een keer in je nieuwe woning geplaatst kan worden. Dit scheelt enorm veel tijd en gesjouw met dozen.

 

Het kiezen van het juiste verhuisbedrijf

Om kosten te besparen zou je ervoor kunnen kiezen om de verhuizing zelf te regelen, maar je hebt ook de optie om de expertise van een extern verhuisbureau in te schakelen. Een verhuisbedrijf heeft doorgaans ruime ervaring opgebouwd in het verhuizen van particuliere inboedels, zakelijke inboedels en  studenteninboedels. Deze  expertise die deze verhuizers hebben opgedaan zorgen ervoor dat de kans op schade aan uw interieur minimaal is.  Het is mogelijk om met een verhuisbedrijf af te stemmen welke taken u in eigen beheer wilt hebben en welke taken het verhuisbedrijf voor u gaat uitvoeren.