Waar moet je op letten als je een nieuw huis hebt gekocht?

Je hebt net een nieuw huis gekocht, gefeliciteerd! De hypotheek is helemaal rond en de koopovereenkomst is getekend. Als je denkt dat al het regelen nu achter de rug is, heb je het helaas mis, het grootste gedeelte moet nog komen! Denk bijvoorbeeld aan het verhuizen van de spullen naar je nieuwe huis, het uitzoeken van nieuwe spullen en al het adminstratief overzetten van het oude- naar het nieuwe adres. Om je op weg te helpen, geeft verhuisbedrijf www.RikDieteren.nl je de belangrijkste tips!

 

Direct na het kopen van het huis

Wanneer alles in kannen en kruiken is, is het belangrijk dat je bepaalde zaken direct aanpakt zodat je zo snel mogelijk je nieuwe huis kan betrekken. Regel daarom zo snel mogelijk een installateur of aannemer die alle klusjes voor je kan regelen. Wilt je bijvoorbeeld het een en ander laten verbouwen in je nieuwe huis? Dan is het zaak dat de aannemer zo snel mogelijk de opdracht doorkrijgt zodat hij aan de gang kan gaan en niet meer afhankelijk is van jouw bevelen. Naast een verbouwing dien je ook zo snel mogelijk een vloer en een keuken uit te zoeken, bij het klussen worden deze zaken namelijk als eerste aangepakt.

 

Paar maanden voor verhuizing

Wanneer de verhuizing steeds dichterbij komt, dien je voornamelijk al wat voorbereidend werk te treffen die wat langere tijd in beslag nemen. Denk bijvoorbeeld aan het opzeggen van je elektra, gas en water. Maar ook aan het opzeggen van je televisiepakket, hier geldt namelijk standaard een opzegtermijn van een maand. Het aanvragen duurt ook een maand, dus dit kan je dan gelijk overzetten op je nieuwe adres!

 

Verhuizing

Zorg er tijdens de verhuizing voor dat je voldoende mankrachten ter beschikking hebt, meer handen maken immers lichter werk. Maar ook hier kan je een dag van tevoren al het een en ander doen. Denk bijvoorbeeld aan het ontdooien van de koelkast, het demonteren van meubels en het afsluiten van de wasmachine. Wil je er zeker van zijn dat alles op rolletjes verloopt? Schakel dan een verhuisbedrijf in!