Van verhuiswagen tot de woonkamer

Verhuizen is een grote stap. Er komt erg veel kijken bij een verhuizing en het zorgt vaak voor enorm veel stress. Het inpakken van alle spullen is een hele klus en je doet er slim aan om dit niet uit de losse pols te doen. Als je alles georganiseerd inpakt en alles goed labelt, kan je wanneer de dozen aangekomen zijn bij je nieuwe huis alles gemakkelijk terugvinden. Zo hoef je niet meerdere dozen te openen om eindelijk je ondergoed te vinden. In dit artikel zullen wij een aantal tips geven bij het in- en uitladen van de auto tot het inrichten van je huis.

Communiceren

Of je nou een verhuisbedrijf inschakelt of hulp bij vrienden en familie vraagt om te helpen, het is erg belangrijk om vooraf goede afspraken te maken wie welke taak krijgt. Bij het in- en uitpakken van de verhuiswagen wil je niet dat iedereen door elkaar loopt en het zo een grote chaos wordt. Als je dit vooraf goed regelt bespaar je veel tijd die je op de verhuisdag zelf waarschijnlijk goed zou kunnen gebruiken. Bespreek ook met de hulp of het verhuisbedrijf welke dozen waar moeten komen te staan. Hier komt het labelen van de verschillende dozen goed van pas, je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om elke kamer aan andere kleur te geven. Plak die kleur van de kamer dan bij de deur zodat iedereen gemakkelijk de juiste kamer kan vinden.

Uitpakken

Bij het uitpakken kan ook nog erg veel fout gaan. Als je te veel verkeerde dozen uitpakt kan het zo een chaos in de kamer worden dat het lastig is om alles weer op de juiste plek neer te zetten. Ook doe je er verstandig aan om vooraf te bepalen welk meubelstuk je waar wilt hebben, zo hoef je niet nog te gaan passen en meten wanneer de dozen al in de kamer staan.