Tips voor het vinden van je droomhuis

Wellicht ben je op zoek naar een nieuw huis. Omdat je gaat samenwonen, er spraken is van gezinsuitbreiding, vanwege werk, of welke omstandigheden dan ook. Het is dan goed om de juiste voorbereidingen te treffen waardoor je gericht op zoek kan naar een nieuwe woning. Maar waar moet je dan op letten in je speurtocht naar een nieuw paleis? In dit artikel geeft een medewerker van www.Zwaanschouten.nl je enkele tips!

 

Financiele mogelijkheden

Alvorens je plannen kan gaan maken, moet je weten in hoeverre er dingen mogelijk zijn. En bij het kopen van een huis gaat en staat dat met geld. Bezoek dus een hypotheek verstrekker die je kan vertellen hoeveel geld je kan lenen. Mocht uiteindelijk toch blijken dat de financiele middelen net niet toereikend genoeg zijn, kan je nog terugvallen op enkele andere opties waardoor je de financiering alsnog rond kan krijgen. Tegenwoordig stellen de verstrekkers van hypotheken het namelijk erg op prijs als je zelf ook direct een bedrag inlegt, hoe hoger dit bedrag, hoe groter de kans dat je meer geld kan lenen. Wanneer je zelf (nagenoeg) geen spaargeld hebt, kan je een lening afsluiten. Dit kan je doen bij een familielid om de rente laag te houden, of als dat geen optie is, bestaan er diverse instanties waar je dit kan regelen.

 

Prioriteiten stellen

Alle huizen hebben zo hun voor-en nadelen, het is daarom belangrijk om een prioriteitenlijst te maken. Wat zijn voor jou de belangrijkste eisen aan een huis? Is dat bijvoorbeeld de oppervlakte, aantal kamers, de ligging ten opzichte van de zon, de wijk of misschien wel de voorzieningen in de buurt? Wanneer je dit voor jezelf in kaart hebt gebracht, kan je op zoek gaan naar woningen die voor jou interessant zijn. Dit kan je bijvoorbeeld doen via Funda door de filter in te vullen volgens jouw eisen.