Tips voor het plaatsen van een bubbelbad

 

Voldoende ontspanning is tegenwoordig belangrijker dan ooit. Hierdoor neemt de behoefte aan ontspanningsmogelijkheden in en om het huis een vlucht. Dat blijkt onder andere uit het enorme aantal huishoudens dat tegenwoordig over een eigen spa, whirlpool of luxe bubbelbad beschikt. Ben jij ook van plan om een bubbelbad te plaatsen? Dan geven we je hier wat tips.

Bubbelbaden kom je zowel tegen in de tuin als in de badkamer. Wat de meest geschikte plek is van de twee, hangt af van het type bubbelbad dat je koopt. Betreft jouw bubbelbad een spabad (zoals bijvoorbeeld de Jacuzzi®), dan wordt het aangeraden om deze in de tuin te plaatsen. Spabaden zijn speciaal bedoeld voor buitengebruik. Door de constante watertemperatuur van circa 38 graden maakt het niet uit hoe koud het buiten is. Onderzoek wijst zelfs uit dat de therapeutische effecten van de baden juist het grootst zijn als het buiten goed koud is. Ook is het om logistieke redenen een stuk praktischer om deze baden niet binnen, maar buiten te plaatsen. Ze passen namelijk niet door een gemiddelde deuropening. Indien je hem binnen wilt hebben staan, moet hij dus door een opengebroken dak gehesen worden, of al bij de opbouw van het huis geplaatst worden.
Zorg ervoor dat je het bad niet onder bomen plaatst, zodat het water schoon blijft. Nog beter is om het bad onder een overkapping te plaatsen. Hiermee blijft het bad schoon en profiteer je tevens van meer privacy. Verder is het aan te raden om het bad dicht bij het huis te plaatsen, zodat je niet een heel stuk door de kou hoeft te lopen om er gebruik van te kunnen maken. Het bad dient geplaatst te worden op een waterpasse ondergrond, bij voorkeur een gestorte betonvloer. Zorg ook dat de vloer rondom het bad niet al te glad wordt als er water op terecht komt.


Bubbelbad binnen plaatsen

Ook zijn er veel whirlpools en bubbelbaden verkrijgbaar die wél binnen het huis geplaatst kunnen worden. De badkamer is dan de meest ideale plek. Voordeel van een bubbelbad in het huis is dat je er in alle privacy gebruik van kunt maken. Ook hoef je niet eerst de kou in als je het bad binnen hebt staan. Zorg er wel voor dat de badkamer goed geventileerd kan worden. Een bubbelbad zorgt namelijk voor een hoge luchtvochtigheid.