Tips voor het kopen behang

De meeste mensen die net zijn verhuisd of al een tijdje in hetzelfde huis wonen zitten eraan te denken om het huis te gaan behangen. Maar de meeste mensen weten niks of weinig over behang af. Als je op zoek bent naar tips voor het behangen van het huis dan moet je vooral verder lezen. In dit artikel zal ik je namelijk het een en ander vertellen over behang. Een aantal behangsoorten zullen worden uitgelicht. Na het lezen van het artikel hoef je dus niet urenlang in de bouwmarkt te staan maar weet je precies wat je wil en kan je het behang online kopen.

De soorten behang


Natuurlijk zijn er vele soorten behang verkrijgbaar op de markt. Smaken van mensen verschillen namelijk. Ik zal in dit stuk een aantal soorten behang toelichten.

Papierbehang: Papierbehang is de meest bekende en goedkoopste soort behang die je kan kopen. Doordat het zo goedkoop is kan je de muur vaker van een ander kleurtje voorzien. Behangpapier is zeer makkelijk te verwijderen. Met behulp van een behangafstomer of afweekmiddel kan het behang gemakkelijk verwijderd worden van de muur.
Papierbehang is natuurlijk verkrijgbaar in verschillende kleuren. Denk dan bijvoorbeeld aan mooie metallic kleuren.

Vliesbehangpapier: Voor mensen die zeer onhandig zijn en van zichzelf weten dat ze 2 linkerhanden hebben is er altijd nog het vliesbehangpapier. Hier komt namelijk geen lijm bij kijken. De lijm is niet nodig want het behang kan rechtstreeks op de muur geplakt worden. Dus wel zo handig als je 2 linkerhanden hebt.

Duplexbehang: Heb je oneffenheden op de muur? Kies dan voor duplexbehang. Duplexbehang is namelijk wat dikker omdat het uit twee lagen bestaat. Dus zeer geschikt voor het camoufleren van de wat minder mooie muren.