Tips voor het financieren van een verbouwing

Een verbouwing kan fink in de kosten gaan lopen. Toch heeft een verbouwing positieve gevolgen voor de waarde van je huis. Het loont dus om te investeren in een verbouwing. Toch is het heel aannemelijk dat je niet direct het geld voor een verbouwing hebt klaar liggen. Er bestaan dan diverse opties waardoor je alsnog een verbouwing kan financieren. In dit artikel geven we je enkele tips hoe je alsnog de verbouwing kan realiseren!

Zelf aan de slag


De meest voor de hand liggende manier om geld te besparen is om zelf de handen uit de mouwen te steken. Houd wel rekening met het feit dat materialen voor een verbouwing niet goedkoop zijn. Daarnaast loopt je vaak tegen onvoorziene kosten aan wanneer je zelf aan de slag gaat. Daarnaast is het vaak slecht voor een relatie wanneer je zelf gaat klussen, maar liefst 35% van de huiseigenaren geeft aan dat een verbouwing van het huis voor relatieproblemen zorgde.

Onderhandse lening


Een tante Agaath lening of een onderhandse lening houdt in dat je geld leent van familie of vrienden. Het voordeel hiervan is dat je relatief weinig rente betaalt, de hoogte hiervan bepaal je namelijk samen met de geldverstrekker. Toch is het niet allemaal zo positief als het lijkt, veel vriendschappen zijn namelijk ten onder gegaan als gevolg van financiele conflicten. Vraag jezelf dus af of het het risico waard is.

Doorlopend krediet


Het afsluiten van een doorlopend krediet is heel handig als je van tevoren niet precies weet hoeveel geld je wilt lenen. Een perfecte manier dus om een buffer te hebben wanneer je toch onvoorziene kosten maakt. Deze doorlopende lening biedt namelijk een grote mate van flexibiliteit waardoor je elk moment bij kan lenen.