Tips om uw ramen te beveiligen

Een degelijke beveiliging van uw woning gaat verder het beveiligen van uw deuren alleen. Veel woningbezitters besteden veel aandacht aan het plaatsen van goede sloten op de deuren van hun woning, terwijl inbrekers juist vaak op zoek gaan naar de zwakke plekken in de beveiliging. Hoe heeft u de ramen van uw woning momenteel beveiligd? Zonder raamsloten te gebruiken wordt het voor inbrekers relatief eenvoudig om uw raam open te breken. Een slotenmaker kan u helpen bij het plaatsen van de raamsloten en kan u tevens van advies voorzien over de mogelijkheden die u hierbij heeft. Op welke ramen zijn welke raamsloten te gebruiken? Zijn raamsloten alleen voldoende om inbrekers te weren? Enzovoorts.

Verschillende raamsloten


Het is niet mogelijk om elk type raamsloten te gebruiken bij de beveiliging van uw ramen. Niet voor niets worden er verschillende soorten raamsloten aangeboden, namelijk: insteek- en oplegsloten. Deze sloten vallen onder de categorie met bijzetsloten, die vaak ook bij schuttingdeuren gebruikt worden. Bijzetsloten zijn voldoende sterk voor het beveiligen van uw ramen, maar kunt u niet gebruiken op de deuren van uw woning.

Wilt u raamsloten gebruiken? Kijk eerst naar de manier waarop het raam geopend wordt (naar binnen of naar buiten) en bestudeer vervolgens de dikte van uw kozijn. In een dun kozijn kunnen bijvoorbeeld geen insteeksloten bevestigd worden.

Hulp van een slotenmaker


Om het plaatsen van de raamsloten makkelijker te maken kan het raadzaam zijn om de hulp van een slotenmaker in te schakelen. De slotenmaker zal de oude sloten voor u verwijderen en nieuwe, sterkere sloten bevestigen. Zo maakt u de kans op een inbraak in uw woning zo klein mogelijk! In sommige gevallen kan het raadzaam zijn om naast het gebruik van raamsloten ook te kiezen voor optionele beveiligingscomponenten. Denk bijvoorbeeld aan een bewegingssensor in de buurt van het te beveiligen raam.