Thuis optimaal ontspannen


We zijn gemiddeld 5 dagen in de week werkzaam en kunnen de rust in huis dan ook goed gebruiken. Vanwege werk, school of privé zaken ziet het huis er niet altijd even presentatie uit. Dit kan onder andere voor meer stress zorgen. Gelukkig kunnen we door onderstaande tips een momentje voor ons zelf plannen. Terwijl het eten in de over ligt ben jij in huis in je happy place te vinden.

Meditatieruimte in huis
Heb je wel eens gedacht aan een meditatieruimte? Zeker in de winter is het fijn om even terug te trekken in een wat warmer en rustig ruimte. Plaats rustgevende decoratie, goed zittende kussens of heerlijke geur kaarsen. Zo kun je onder andere ook sfeermuziek beluisteren of gebruik maken van geluidsdichte oordopjes.

Kies een ruimte met veel ramen en zonlicht. Zo kun je bijvoorbeeld bij mooi weer frisse lucht naar binnen halen. Maak jouw meditatieruimte een telefoon vrijezone en laat je door niets of niemand storen.

Privé sauna
Tover je badkamer om in een privé sauna of koop een hottub en plaats deze zowel buiten als binnen. Zeker in de badkamer zorgt de warmte voor onder anderen rust. Voeg een badbomp toe voor de juiste rustgevende keuren of plaats kaarsen om in de sfeer te komen. Smeer jezelf na afloop in met een lekkere lotion of blijf lekker bank hangen met een kopje thee of wijntje. Binnen no time zal stress als sneeuw verdwijnen.

Interieur
Het hebben van de juiste interieur is erg belangrijk. Zeker als je voornamelijk rust wilt creëren. Doormiddel van warme kleuren, rustgevenede geuren (geur kaarsen) of  meubelen kom je al aardig op weg. Zo kun je dit onder andere versterken door het plaatsen van warme dekentjes, kussens of tapijten.

Haal de natuur in huis en zet verse bloemen en planten in elke hoek van het huis of plaats een rieten schommelstoel op je balkon. Maak van elke woonruimte jouw ultieme rust plekje!