Simpele tips voor een probleemloze afvoer

‚Äč

Voorkom een verstopte gootsteen: Simpele tips voor een probleemloze afvoer

We hebben allemaal wel eens te maken gehad met een verstopte gootsteen. Het is een frustrerend probleem dat zich op de meest ongelegen momenten kan voordoen. Er zijn een aantal preventieve maatregelen die je kunt nemen om verstoppingen te voorkomen en je afvoer probleemloos te houden. In dit artikel delen we enkele eenvoudige maar effectieve tips om te voorkomen dat je gootsteen verstopt raakt. Heb je toch een verstopte afvoer? Ga dan op zoek naar een ontstopping Antwerpen. Lees verder!

Regelmatig onderhoud van de afvoer

Om verstoppingen te voorkomen, moet je de afvoer regelmatig onderhouden. Dit betekent dat je periodiek wat tijd moet besteden aan het schoonmaken van de afvoer. Giet eens in de zoveel tijd een mengsel van kokend water en azijn in de gootsteen. Op deze manier kun je vet en andere opgehoopte stoffen oplossen en wegspoelen. Daarna spoel je de afvoer grondig met heet water om alles weg te spoelen. Dit eenvoudige onderhoud kan wonderen doen om verstoppingen te voorkomen.

Gebruik een afvoer zeef

Een afvoer zeef is een klein, maar krachtig hulpmiddel om je gootsteen vrij te houden van vuil en andere deeltjes die verstoppingen kunnen veroorzaken. Plaats een afvoer zeef over het afvoerputje om te voorkomen dat voedselresten, haren en ander afval de afvoer in gaan. Het zeefje vangt deze kleine deeltjes op, zodat je ze eenvoudig kunt weggooien. Het kost slechts een paar seconden om het zeefje te plaatsen, maar het kan je veel tijd en moeite besparen bij het ontstoppen van je gootsteen.

Let op wat je door de gootsteen spoelt

Een veelvoorkomende oorzaak van verstopte gootstenen is het doorspoelen van verkeerde materialen. Vet, olie en etensresten zijn enkele van de grootste boosdoeners. Probeer deze stoffen zoveel mogelijk te vermijden bij het spoelen van je gootsteen. Giet vet en olie in een aparte container en gooi het weg in de prullenbak. Schraap etensresten van borden voordat je ze afspoelt en gebruik een papieren handdoek om overtollig vet van pannen te vegen voordat je ze afwast.

Spoel je afvoer regelmatig met heet water

Heet water is een eenvoudige maar effectieve manier om je afvoer schoon te houden en verstoppingen te voorkomen. Giet regelmatig een grote hoeveelheid heet water in de gootsteen om eventuele ophoping van vet en zeepresten weg te spoelen. Zo voorkom je ook geurproblemen.  Het hete water spoelt de afvoerbuizen door en zorgt ervoor dat eventuele resten worden weggespoeld. Je kunt deze preventieve maatregel gemakkelijk integreren in je dagelijkse routine, bijvoorbeeld na het afwassen of na het koken. Met deze tips zou je geen last moeten krijgen van een verstopte afvoer. En heb je toch een verstopping? Laat je dan helpen door een professional!