Nieuwe sfeer aanbrengen op de muren in je woning

Dit onderwerp is een veel besproken situatie in veel huishoudens, of het namelijk nou een bestaande woning is of een nieuwe woning, eens in de zoveel tijd moet er een nieuwe sfeer aangebracht worden. Interieur gaat na enkele jaren ‘vervelen’ en mensen willen dan graag nieuwe dingen aanbrengen om zich nog meer thuis te voelen. In dit artikel gaan we het hebben over hoe je middels jouw muren een nieuwe sfeer in je woning kunt creëren. We bespreken vandaag drie opties, namelijk middels stucwerk, verf en behang.

Stucen


Het aanbrengen van stucwerk wordt aangeraden om dit absoluut door een professional te laten doen. Deze manier van sfeer creatie neemt namelijk heel veel zorg met zich mee. Naast het feit dat er veel expertise benodigd is om de muren netjes te stucen, is het drogen van de muren ook erg belangrijk. Dit duurt namelijk enkele dagen en soms wel een week, het is daarom wel belangrijk dat er binnen huis niet teveel activiteiten gebeuren waar (extreem) veel stof bij vrij komt, dit kan ten kosten gaan van het resultaat.


Verven


Het schilderen van de muren hoeft niet perse door een professionele schilder uitgevoerd te worden, dit kan namelijk goed zelfstandig gedaan worden met de juiste materialen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een verfspuit. Door een verfspuit te gebruiken is het zeer eenvoudig om een keurige strakke verflaag aan te brengen op de muur en kan een kind de was doen.


Behangen


Vandaag de dag is ook het behangen van een muur niet de meest lastige opgave meer, zo zijn er bijvoorbeeld nieuwe soorten behang op de markt gebracht (glasvezelbehang) waarmee je zeer eenvoudig de materialen strak gestreken op de muur aan kunt brengen.