Manieren om als architect inbraak te voorkomen

Als woningbezitter moet je er niet aan denken, dat je te maken krijgt met een inbraak in huis. Een inbraak kan vergaande gevolgen hebben! Niet alleen worden er dierbare en waardevolle erfstukken onteigend bij een inbraak, ook kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan het geweld wat inbrekers tegenwoordig gebruiken om woningen binnen te dringen. Daarbij doen inbrekers er alles aan om woningbezitters ervan te weerhouden, de hulp van anderen in te schakelen. Reden genoeg om hier bij het ontwerp van een woning al rekening mee te houden. Als architect kun je verschillende maatregelen nemen om de kans op een inbraak zo klein mogelijk te maken.

 

Verschillende vormen van inbraakbeveiliging

Inbraakbeveiliging komt in verschillende vormen voor. Denk bijvoorbeeld aan een compleet alarmsysteem met een beveiligingscamera, magneetcontacten en een bewegingssensor. Dergelijke alarmsystemen kunnen door een architect op een zo onopvallend mogelijke manier in de vormgeving van een woning verwerkt worden. Bij het gebruik van een elektronische beveiligingscamera is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de camera een goed beeld en een grote hoek heeft. Zo kun je een volledige ruimte in de gaten houden via deze camera.

 

Inbraakbeveiliging installeren in Hasselt, Antwerpen of Gent, kun je het beste aan een slotenmaker overlaten. Zo ben je verzekerd van inbraakpreventie van een hoge kwaliteit!

 

Mooie designsloten voor ramen en deuren

Een alarmsysteem alleen is niet voldoende om de kans op inbraken te minimaliseren. Zorg ook voor goede sloten op ramen en deuren. Er zijn speciale designsloten die ideaal zijn voor klassieke of erg moderne woningen. Voor deuren is het raadzaam om cilindersloten te gebruiken, die voorzien zijn van twee of drie contactpunten met de deurpost. Ramen kun je beveiligen met bijzetsloten. Bijzetsloten zijn te koop als opleg- en insteeksloten. Het is afhankelijk van het type raam wat je bij het vormgeven van een woning gebruikt, welk type sloten het meest geschikt zijn.