Laat uw huis optimaal beveiligen

Om inbrekers zo goed mogelijk buiten de deur te kunnen houden is een goede woningbeveiliging essentieel. Denk hierbij niet alleen aan het plaatsen van kwalitatief goede sloten op ramen en deuren, maar kijk ook eens naar de mogelijkheid om een alarmsysteem te installeren. Met sloten voor ramen en deuren is het namelijk wel mogelijk om inbrekers buiten uw woning te houden, maar wordt het lastig om inbrekers uit uw woning te weren als zij eenmaal binnen zijn. Een alarmsysteem kan u in dit geval helpen! Er zijn tegenwoordig tal van verschillende soorten alarmsystemen te vinden. Wij spraken met een slotenmaker uit Turnhout over het gebruik van alarmsystemen in de beveiliging van woningen.

 

Verschillende beveiligingscomponenten

Uw woning optimaal beveiligen begint bij het maken van een risicoanalyse van uw woning. Bij deze risicoanalyse bekijken we welke risico’s er binnen een woning moeten worden afgedekt, voordat u de kans op een inbraak in huis geminimaliseerd heeft. Denk bijvoorbeeld aan ramen waarvan de sloten sterk verouderd zijn, deuren die nog niet van driepuntsloten voorzien zijn, enzovoorts. Daarbij kan het voorkomen dat een raam zich in de buurt van uw regenpijpen of een plat dak bevindt, waardoor u een groter risico op een inbraak loopt. Op basis van de risico’s binnen uw woning kan een slotenmaker geschikte beveiligingscomponenten voor u selecteren.

 

Nieuwe sloten voor ramen en deuren

Het beveiligen van uw woning begint natuurlijk bij het plaatsen van de juiste sloten op ramen en deuren. Voor deuren is het raadzaam om altijd voor cilindersloten te kiezen, waarbij driepuntsloten de meeste weerstand bieden bij een inbraak. Een alternatief voor driepuntsloten zijn tweepuntsloten, die net een contactpunt minder met de deurpost hebben. Voor het beveiligen van ramen kunt u voor verschillende bijzetsloten kiezen. Denk bijvoorbeeld aan insteek- of oplegsloten. Het is van het type raam wat u heeft afhankelijk welk type sloten het meest geschikt is.