Kleinste internetproviders 2021

Anno 2021 en er zijn op het moment 14 internetproviders actief in Nederland.  Er zijn een aantal internetproviders die het grote publiek misschien niet kent, misschien verbaasd het je wel dat deze internetproviders bestaan. Daarom worden er in dit artikel onderbelichte internetproviders besproken waar je misschien helemaal nooit van gehoord hebt. Als je niet geïnteresseerd bent in de kleinste internetproviders, maar je wilt gewoon alle internetproviders vergelijken 2021. Ga dan naar de online vergelijker en bepaal welke voor jouw het sterkst uit de bus komt. Er wordt je een makkelijk en overzichtelijk beeld van alle internetproviders gegeven die op het moment actief zijn.

Lokale provider Caiway

Of je ooit gehoord hebt van Caiway is sterk afhankelijk van waar je woont. In tegenstelling tot internetproviders zoals Tele2 of Ziggo die overal actief zijn, heeft Caiway een grotere focus op lokale plekken. Caiway is op het moment van schrijven actief in Twente, Westland en Zuid-Holland. Door deze lokale focus heeft Caiway wel het snelste internet in de buurt. Hiernaast is er de mogelijkheid om een gratis monteur te bellen, mochten er problemen zijn. Caiway focust zich voornamelijk op alles in 1 pakketten. Als je hier niet geïnteresseerd in bent dan heb je beperkte keuze. Je kan namelijk alleen glasvezel internet krijgen bij Caiway, tenzij je een alles in 1 pakket neemt. Dat is ook het duidelijke nadeel als er wordt gekozen voor Caiway als internetprovider.

XS4ALL, 28 jaar vakmanschap

XS4ALL is ook een internetprovider die voor sommige onbekend is. Op het moment is XS4ALL al 28 jaar actief op de markt, desondanks heeft het geen grote naamsbekendheid. Als je gaat voor de kwaliteit dan ben je aan het goede adres bij XS4ALL. Al 25 jaar leveren zij vakmanschap en staat de klant voor hun op nummer één. Het nadeel hieraan is wel dat XS4ALL relatief duur is vergeleken met de concurrentie. Voor een hogere prijs heb je wel een aantal voordelen. Je krijgt bijvoorbeeld een gratis modem en gratis monteur + wifi check. De prijs kan ook nog enigszins gedrukt worden door een combivoordeelpakket te nemen wat bij veel internetproviders kan.

Internetproviders vergelijken

In dit artikel zijn twee minder bekende internetproviders besproken. Dit zijn Caiway en XS4ALL. Caiway is vooral lokaal actief en heeft de beste internetverbinding als Caiway bij je in de buurt is. Een echte aanrader dus. XS4ALL is een relatief dure internetprovider maar heeft wel een aantal voordelen die hiervoor compenseren. Je krijgt bij een abonnement onder andere een gratis monteur en modem.