Kies jouw bouwpakkettrap

Een verbouwing kost veel tijd en vaak ook veel geld. Een trap is een essentieel onderdeel van je woning, maar kan ook flink in de kosten lopen. Een maatwerktrap wordt speciaal voor jou op jouw wensen gemaakt. Dit is een uniek product en zal daarom niet goedkoop zijn. Er is een alternatief op de markt, namelijk een bouwpakkettrap.

 

Wat is een bouwpakkettrap?

Een bouwpakkettrap wordt in delen geleverd, die je met behulp van de handleiding zelf kunt monteren.

Soorten trappen

Er zijn uiteraard meerdere soorten bouwpakkettrappen, namelijk: rechte trappen, kwartslagtrappen, ruimtebesparende trappen, vlizotrappen en wenteltrappen. Sommige vlizotrappen zijn al voor gemonteerd, maar alle andere trappen zijn echt in losse delen.

Maatvoering

Alle maten van een bouwpakkettrap zijn standaard. De hellingshoek staat hierbij vast. Dit wil zeggen als je de trap in de hoogte inkort dan wordt de uitval op de grond kleiner. Om deze manier past de trap vaak toch in jouw situatie.

Houtsoorten

De bouwpakketten worden geleverd in dennen, beuken of eiken. Afhankelijk van het type trap zijn 1 of meerdere van deze houtsoorten mogelijk.

Behandeling

De meeste trappen worden onbehandeld geleverd, je kunt deze dus zelf nog naar wens behandelen met verf, olie of lak.

Voor- en nadelen van een bouwpakkettrap

Het klink allemaal zeer voordelig, maar natuurlijk zitten er ook nadelen aan een bouwpakkettrap. De grootste voor- en nadelen hebben we hieronder op een rij gezet.

 

Voordelen

  • Goedkoper dan maatwerk
  • Snellere levertijd

Nadelen

  • Niet exact op maat gemaakt
  • Zelf monteren
  • Onbehandeld geleverd

 

Waar koop je een bouwpakkettrap?

Ee bouwpakkettrap koop je voornamelijk online. Enkele grote bouwmarkten hebben ook een klein assortiment, maar dit is relatief klein. Houtcompleet.nl is een van de grootste online aanbieders van de bouwpakkettrappen. Zij verkopen ook toebehoren om de situatie compleet te maken.