Kenmerken en voordelen van steenwol en glaswol

Steenwol en glaswol wordt vaak gebruikt als materiaal om gebouwen te isoleren. Toch denken veel consumenten dat glas- en steenwol gevaarlijk is. Dit is complete onzin. Het is misschien wel de veiligste manier van isoleren. In dit artikel zullen wij je de nodige informatie geven over de voordelen van minerale wol.

Waarom zal je voor minerale wol moeten kiezen?

Minerale wol wordt gezien als het ideale isolatiemateriaal. Dit komt doordat alle kenmerken die dit type wol heeft handig zijn bij het isoleren van een woning.
- Om te beginnen heeft minerale wol het kenmerk dat het niet brandbaar is, wat natuurlijk erg belangrijk is als het door het hele huis gebruikt wordt.
- Minerale wol neemt geen vocht op en hiermee is het ook meteen ongevoelig voor schimmels.
- Minerale wol kan volledig hergebruikt worden. Het oude wol kan weer opnieuw samengeperst worden tot nieuw minerale wol. Er hoeven dus geen materialen worden weggegooid.
- Het blijft altijd zijn isolerende eigenschappen behouden ongeacht hoe oud het is. Dit maakt het een erg duurzaam product.
- Doordat minerale wol zo duurzaam is, is de prijs ervan relatief goedkoop. Wanneer je het eenmalig in je woning hebt laten zetten heb je er verder geen omkijken meer naar. Toch bespaar je maandelijks veel geld doordat de warmte binnen blijft.

Verschil steenwol en glaswol

Eigenlijk zit er niet verschrikkelijk veel verschil tussen steenwol en glaswol. Steenwol is een iets harder en steviger materiaal dan glaswol, hierdoor kan het een hogere belasting opnemen. Daarentegen is glaswol soepeler en dunner, wat er weer voor zorgt dat het gemakkelijker in kleine ruimtes geplaatst kan worden. Glaswol is ook goedkoper dan steenwol en de isolatiewaarde is bij dezelfde dikte hoger dan steenwol. Welk soort minerale wol er meer geschikt is voor jou hangt dus volledig af van je wensen en waar je het voor gaat gebruiken.