Kansen door schaarste in kantoorpanden

In Nederland en België is er een tekort aan kantoorpanden. Voornamelijk in en rondom de grote steden is dit het geval en het probleem wordt alsmaar groter. Door de Brexit zijn Engelse bedrijven van plan om een nieuw vestigingsadres te zoeken en daarbij komen ze vaak uit bij de Amsterdamse Zuidas, Frankfurt, Parijs en Antwerpen. Dit probleem levert echter ook kansen op en wij zullen dat voor u toelichten.

Vastgoed tot kantoorpand

Heeft u op dit moment een pand in bezit en heeft deze een gunstig ligging (met een gunstige liggen wordt bedoeld in de Randstad of rondom andere grote steden)? Dan is het wellicht een interessante optie om dit pand om te bouwen tot een kantoorpand en deze te verhuren aan geïnteresseerden. De markt zit enorm in de lift en de maandelijkse huurbedragen gaan door het dak.

Maar waar moet u nou precies op letten? Allereerst is het verstandig om het pand heel netjes en “clean” te houden, zodat het iedere potentiële huurder aanspreekt. Daarnaast zou u ook de keuze kunnen maken om te richten op kleinere bedrijven en het pand op te delen in verschillende kantoren. Hierdoor worden er meerdere inkomstenbronnen opgezet en op de lange termijn zou dit ook kunnen resulteren in hogere inkomsten. Het is verstandig om een marktonderzoek te doen naar de wensen en behoeften van de potentiële afnemers en de vraag naar kantoorpanden. Alleen zo komt u erachter of het voor u interessant zal zijn.

Het nieuwe werken

Een nieuwe vorm van werken voor zelfstandigen is dat zij op zoek gaan naar een flexwerkplek. Flexwerken in Amsterdam wordt bijvoorbeeld veel aangeboden, omdat in de Randstad over het algemeen veel personen voor zichzelf gaan beginnen. Wanneer u een pand leeg heeft staan of nog geen bestemming hiervoor in gedachten heeft kan het best wel eens interessant zijn om een flexwerk kantoorpand op te zetten. De vraag is er altijd en dit zal de komende jaren, mede door economische groei, niet veranderen.