Je woning inrichten voor thuiswerken

‚Äč

Steeds meer mensen kiezen voor telewerken. Werken van thuis uit geeft dan ook heel wat voordelen. Je spaart uit op de dagelijkse reiskosten en op reistijd van en naar het werk, je kunt bovendien ook nog genieten van het comfort van je eigen woning.

Maar om productief te werken moet je een geschikte werkruimte inrichten. Dit is hoe je het aan kunt pakken.

Je werkruimte afbakenen

Hoewel het vanzelfsprekend lijkt, moet je eerst in je huis de geschikte plaats uitkiezen waar de werkruimte zal komen. Hier spelen een paar verschillende factoren een rol, waarvan natuurlijk op de eerste plaats de indeling van je huis of appartement.

Wanneer je de keuze maakt hou dan vooral rekening met de belichting van de ruimte. Probeer er eentje uit te kiezen waar je een groot gedeelte van de dag van het natuurlijke zonlicht profiteert.

Zorg voor alles dat de gekozen werkplek er een is waar je je volledig en ongestoord aan het werk kunt wijden. Ook een korte pauze hou je beter op die plek. Neem er je koffiepauze terwijl je een online spelletje speelt bij Unibet Casino of je sociale netwerken nakijkt. Wees er van bewust dat deze werkruimte waarschijnlijk in het woongedeelte van je huis zal zijn. Maar als het enigszins mogelijk is, kies je toch beter voor een aparte en daarvoor geschikte kamer.

Een aangepaste werkplek

Waar je werkplek ook is in je woning, zorg ervoor dat ze perfect is aangepast aan het thuiswerken. Als je ze min of meer kunt afscheiden van de rest van het woongedeelte is dat een pluspunt. Je kunt hiervoor eventueel een scherm gebruiken. Heb je wel een aparte kamer om in te werken dan stelt dat probleem zich niet.

Zorg ervoor dat je werkruimte steeds opgeruimd is. Je zult dan alles veel vlugger terugvinden. Orde en netheid zal zeker je productiviteit bevorderen. Voorzie daarvoor zeker voldoende opslagruimte.

En wanneer je in een aparte ruimte kunt werken, kies dan de overheersende kleuren met zorg. 

Vermijd felle kleuren en vooral rood, het kan je agressiviteit en onbehagen vergroten. Blauw, zacht groen en vooral de pasteltinten schijnen volgens onderzoek de ideale kleuren te zijn. Deze tinten bevorderen de concentratie en de creativiteit.

Besluit

Wanneer ook jij net als zoveel anderen beslist en in de mogelijkheid bent om van thuis uit te weken, zorg dan voor een geschikte werkplek. Enkel dan kun je werken in de beste omstandigheden. Je zult je huis moeten aanpassen om de werkruimte er in op te nemen.

Op de eerste plaats kies je een vaste plek in je woning waarin je zult werken. Zorg ervoor dat die nodige rust kan bieden die nodig is om te presteren. Daarnaast moet je de inrichting ook zo organiseren dat je het maximum uit die werkplek haalt. Altijd alles netjes opruimen en tijdens de inrichting met de aangepaste kleuren werken zijn hier de sleutelwoorden.