Hoe creëer je meer licht in huis?

Houd er voor de bouw van je huis rekening mee dat je voldoende licht creëert in alle ruimtes in het huis. Zo voorkom je dat je later weer moet gaan verbouwen. Is je huis echter al helemaal af maar vind je toch dat het te donker is in huis? Dan wordt het toch misschien eens tijd om wat veranderingen in te brengen en te gaan verbouwen. Weet je niet hoe je zoveel mogelijk licht kan creëren in je huis? Dan helpen wij jou daar graag een handje bij.

Hoe meer ramen hoe meer licht

Ramen zijn het oog van je huis, zo creëer je licht in je huis. Hoe meer ramen je dus plaatst hoe groter het lichtinval in je huis zal worden. Plaats extra ramen bij bijvoorbeeld de keuken en de woonkamer. Dit zijn vaak de plekken in het huis waar iedereen samen komt, dus houd deze plek zo fijn mogelijk.

 

Licht op zolder

Vaak is het op zolder donkerder dan op andere plekken in het huis. Om deze plek lichter te maken kun je een dakraam laten installeren. Heirdoor valt het licht van boven in de wonen en zal je zien dat de kamer veel meer licht opvangt.

 

Wit hout

Verf de kozijnen rondom je ramen of deuren geen donkere kleur, dit zal een deel van het lichtinval tegenhouden waardoor er minder licht binnen komt. Verf daarom al het hout wit, zo kan het licht meer worden weerkaatst en komt er meer licht binnen.

 

Licht in het donker

Natuurlijk kan je zoveel mogelijk ramen plaatsten als je wilt maar in het donker zullen je ramen geen nut hebben. zodra het donker wordt buiten moet het licht worden binnen, plaats daarom lampen in je huis op elke plek moet er licht kunnen zijn. met lampen van koot.com zit je nooit in het donker en heb je net zoveel licht in huis ’s avonds als overdag!