Het hele jaar door kweken

Met zo een grote tuin staat elke tuinliefhebber bijna te springen.  Het plaatsen van een tuinkas is dan ook essentieel. We hebben niet alleen de luxe om seizoenen te vervroegen maar kunnen hierdoor ook extra genieten van het oogst. In de winter genieten we bijvoorbeeld van groenten die het buiten niet zouden overleven. Dit zijn onder andere andijvie, sla, rucola en radijs.

 

Voordelen van een tuinkas                                                                                                                 

Naast het vervroegen van de seizoenen beschikt het hebben van een tuinkas vele andere voordelen. Zo kunnen we onder andere vroeger zaaien waardoor je planten wat groter en sterker buiten kunnen uitplanten wanner het daar tijd voor is en bied het hebben van een tuinkas bescherming in de winter. Hierdoor heb je geen last van weer en wind.

Daarnaast is er genoeg keuze uit tuinkassen. Het hebben van een tuinkas met glas en een gemetseld muurtje oogt dan ook erg mooi met een modern landelijk huisstijl.

 

Nadelen van een tuinkas                                                                                                    

Tegenwoordige denken we door binnen te kweken af te zijn voor mogelijke bacteriën en / of ziektes. Helaas zijn we nou eenmaal mens en is scheelt het oplopen van een ziekte vrij klein. Het oplopen van bacteriën kunnen helaas wel stijgen. Vaak is het in een tuinkas veel te warm, te koud of te droog.

Daarnaast is het aanschaven van een tuinkas is geen dagelijkse routine. Kosten liggen hier vrij hoog. Hierrdoor vraagt het meer voorbereiding dan je denkt. Vragen als: waar ga je de kas voor gebruiken?, schaf je een nieuwe of tweedehands aan? en waar komt het te staan? Wees hier dan ook kritisch op.

 

Samengevat, een kas is super leuk voor de het kweken van vroege soorten groente, voorzaaien van groente die latere naar buiten gaan en voor het kweken van bijvoorbeeld bloemen en tomaten. Toch raden wij aan om in de zomer buiten groente te kweken. Hierdoor beperken we het oplopen van mogelijke bacterieel.