De voor- en nadelen van meerpuntssloten

Er zitten verschillende voor- en nadelen aan het gebruik van meerpuntssloten in uw woning. Uit onderzoek blijkt echter dat meerpuntssloten de meest sterke sloten voor uw deuren zijn, waardoor slotenmakers het gebruik ervan sterk aanraden. Door de nadelen van meerpuntssloten kan dit type sloten niet overal in uw woning gebruikt worden. Voor het schrijven van dit artikel spraken met een erkende slotenmaker, die regelmatig meerpuntssloten in Haarlem plaatst. Deze slotenmaker is een groot fan van de meerpuntssloten, mits een woningbezitter voor het juiste model kiest.

Wat zijn de voordelen van meerpuntssloten?


Zoals de naam van dit type sloten al doet vermoeden, zitten meerpuntssloten op twee of drie punten met de deurpost verbonden. Dit zorgt ervoor dat een inbreker relatief veel moeite zal moeten doen om uw deuren open te kunnen breken. Het slot moet immers op twee of drie punten geforceerd worden. Des te meer contactpunten een slot met de deurpost heeft, des te veiliger deze logischerwijs ook is.

Een ander voordeel aan meerpuntssloten is dat het relatief eenvoudig is om deze sloten te plaatsen. Door de complexiteit van deze sloten wordt doorgaans aangeraden om hier de hulp van een slotenmaker voor in te schakelen.

Nadelen van een meerpuntsslot


Hoewel de meerpuntssloten voornamelijk voordelen hebben, zitten er ook een nadeel aan dit type sloten. Zo is het niet op iedere deur mogelijk om de meerpuntssloten te (laten) plaatsen, laat staan op ramen. Vaak is het kozijn van een deur in huis of een raam niet voldoende sterk om twee of drie contactpunten te kunnen maken. Hierdoor zijn mensen genoodzaakt om voor interne deuren en ramen bijzetsloten te gebruiken. Deze sloten zijn echter een stuk minder sterk en worden dan ook afgeraden voor het gebruik op de hoofddeur van uw woning. U wilt inbrekers immers zo goed mogelijk uit uw woning weren.