De ideale tuin voor in de zomer

Een hittegolf in Nederland komt niet heel vaak voor, maar ieder jaar zijn er dagen waarop het warmer is dan anders. Daarom is het prettig als u in de tuin zowel de schaduw als de zon op kunt zoeken, vooral als u een tuin op het zuiden hebt.

Schaduwplekjes
Hoe creëert u hoekjes waar u verkoeling kunt zoeken? Dit kan bijvoorbeeld met schaduwgazon, wat speciaal ontwikkeld is voor schaduwrijke plekken. Hier kunt u lekker op gaan liggen om van het weer te genieten, onder het genot van een koud drankje.

Maar natuurlijk zijn er ook andere manieren om meer schaduw toe te laten in de tuin. Zo is het mogelijk om parasols te plaatsen of scheidingswanden. Een veranda kan ook uitkomst bieden. Niet alleen ideaal voor in de zomer, maar ook geschikt voor andere seizoenen.

Water
Het geluid van kabbelende beekjes en watervallen geeft een ontspannen en verfrissend gevoel. Daar plukt u de vruchten van wanneer u erbij in de buurt gaat zitten. Een ander idee? Fonteyn hot-tubs geven de verkoeling waar u naar op zoek bent zodra de zon overuren draait.

Andere opties? Een vijver, een douche of waterval. Kies voor de bron die u het mooist vindt en die het beste gevoel in u naar boven haalt. Alleen dan heeft u de kans om er optimaal van te profiteren.

Terrasverwarming en verlichting
Op sommige dagen wilt u vast het liefst tot in de late uurtjes buiten blijven hangen, maar als het ’s avonds wat frisser wordt is dat een stuk onaangenamer. Een heater is dan een welkome aanvulling. Samen met vrienden en familie kunt u nog lang in de tuin blijven. Maar ook als u in de avond nog een boek wilt lezen, is een terrasverwarmer erg prettig.

Het enige wat nog ontbreekt is verlichting. Lampen zorgen al gauw voor een sfeervolle indruk. Bovendien kunt u nog lang blijven lezen; zonder deken en mét voldoende verlichting.