De beste manier om inbrekers te weren

Hoewel het aantal woninginbraken in België en Nederland in de afgelopen jaren weliswaar iets afgenomen is, nam het geweld wat inbrekers hierbij gebruikten sterk toe. U moet er toch niet aan denken dat u tijdens een gewelddadige inbraak in huis bent? Of wat te denken van uw kinderen of huisdieren? Reden genoeg om uw woning van de juiste beveiliging te voorzien om inbrekers te kunnen weren. Een goede beveiliging begint met kwalitatief goede sloten op uw ramen en deuren, maar blijft niet bij sloten alleen. Heeft u bijvoorbeeld al eens overwogen om een alarm te laten installeren? Of een elektronische camera aan de gevel van uw woning? Dit schrikt inbrekers vaak op voorhand af.

Goede sloten voor ramen en deuren


Veel slotenmakers raden woningbezitters aan om zogenaamde cilindersloten op hun deuren te laten plaatsen. Deze cilindersloten zitten op twee of drie contactpunten met de deurpost verbonden, waardoor een inbreker veel moeite zal moeten doen om de deur open te kunnen breken. Op ramen maakt men doorgaans gebruik van zogenaamde bijzetsloten, die worden aangeboden als insteek- en oplegsloten. Het is van het type raam wat u heeft afhankelijk, welk type sloten het meest geschikt is in dit geval. Denk bijvoorbeeld aan de manier waarop het raam geopend wordt en de dikte van het kozijn.

Optionele beveiligingscomponenten installeren


Een alarm laten installeren in uw woning kan de veiligheid in huis verder verbeteren. Bij het installeren van een alarmsysteem kunt u verschillende beveiligingscomponenten op het alarmsysteem aan laten sluiten. Denk aan een bewegingssensor rond ramen en op de overloop, zogenaamde magneetcontacten, of een elektronische camera. Het is van de beveiligingsrisico’s in uw woning afhankelijk, welk type beveiligingscomponenten het meest geschikt is voor het beveiligen van uw woning. Mocht u ramen rond een plat dak hebben, is het bijvoorbeeld sterk aan te raden om een bewegingssensor te gebruiken. Een slotenmaker kan u hier meer over vertellen.