Ben je als zzp’er op de hoogte van alle risico’s in de bouw?

Er zijn veel zzp’ers die in de bouw werken. De meeste van deze zzp’ers zijn echter niet helemaal op de hoogte van alle risico’s die je loopt als zzp’er. Dit komt omdat er meer risico’s zijn als zzp’er dan wanneer je een loonwerker bent. Als zzp’er is het hierom belangrijk om goed te weten wat de risico’s precies zijn.

De risico’s in de bouw

In de bouw zijn een aantal risico’s waar je tegenaan loopt als zzp’er. De reden waarom je hier tegenaan loopt, is omdat je niet verzekerd bent door de werkgever. Dit komt omdat je hierbij te maken hebt met een opdrachtgever. Hierom kan het als zzp’er in de bouw handig zijn om jezelf te verzekeren.

Op de bouwplaats zijn er verschillende ongelukken die kunnen gebeuren. Deze ongelukken kunnen er voor zorgen dat je een tijdje niet kan werken. Ook kunnen deze ongelukken er voor zorgen dat je helemaal niet meer kan werken.

Dit zijn verschillende ongelukken die kunnen gebeuren. Zo is het mogelijk dat je bijvoorbeeld van een steiger af valt of dat je een zwaar voorwerp op je hoofd krijgt. Doordat deze ongevallen mogelijk zijn, zijn er ook een aantal risico’s waar je mee te maken kunt krijgen als zzp’er.

Als zzp’er kun je niet zomaar ziek zijn. Dit komt omdat je als je een aantal dagen ziek bent al te maken kunt krijgen met een tekort aan geld. Op het moment dat je een maand lang niet kan komen werken, krijg je ook een maand lang geen inkomen. Dit komt omdat een opdrachtgever niet verplicht is om dit aan een zzp’er te betalen.

Ook is het mogelijk dat je volledig arbeidsongeschikt verklaard wordt na het werken in de bouw. Dit zorgt er voor dat je helemaal geen inkomsten meer krijgt. Hierbij is het hooguit mogelijk om een uitkering te krijgen als je arbeidsongeschikt bent.

Gratis stockfoto met architectuur, bedrijf, bouwmachines

Het afsluiten van een verzekering

Omdat er het risico is dat je geen inkomsten meer hebt als je werkt als zzp’er, kan het een goede keuze zijn om een verzekering af te sluiten. Dit komt omdat een verzekering voor een aantal voordelen kan zorgen. Er zijn dan ook een aantal verzekeringen die belangrijk kunnen zijn om af te sluiten.

Deze verzekeringen kunnen verschillende verzekeringen zijn. Zo kan het handig zijn om naar iemand toe te stappen met deskundigheid in verzekering CAR voor bouw. Hierdoor kun je samen kijken naar de mogelijkheden die je hebt. Er zijn namelijk speciale verzekeringen voor zzp’ers die in de bouw werken.

Onmisbaar aansprakelijkheidsverzekering zzp bouw is ook essentieel om te hebben. Dit komt omdat het soms voor komt dat je per ongeluk een ongeluk veroorzaakt. Hier ben je zelf aansprakelijk voor. Echter is het mogelijk om hier problemen mee te voorkomen als je een aansprakelijkheidsverzekering neemt. Dit komt omdat een aansprakelijkheidsverzekering er voor zorgt dat je zelf geen kosten hier voor hoeft te betalen. Als zzp’er kan dit heel erg belangrijk zijn om te hebben.