5 tips om uw badkamer optisch ruimer te maken

De badkamer is vaak een van de kleinere ruimtes in huis. Zeker bij het renoveren van een oude woning kan het een uitdaging zijn om de beschikbare ruimtes zo goed mogelijk te benutten en de badkamer optisch zo groot mogelijk te maken. Met deze 5 tips kan je alvast aan de slag!

1 Licht

Licht creëert ruimte. Ligt de badkamer onder het dak, dan kan je met een velux raam daglicht binnen halen. Bijkomend voordeel is dat je vanuit het bad de wolken ziet voorbij drijven, waardoor je ongetwijfeld tot rust komt na een hectische dag. Ook gewone ramen kan je perfect voorzien, zonder risico op inkijk. Denk aan geglazuurd glas, een doorschijnend rolgordijn, of zorg ervoor dat de raampartij hoog genoeg geplaatst wordt. Waar mogelijk kan je ook glazen wanden gebruiken binnen de kamer, om de ruimte optisch niet te breken. Heb je geen of weinig natuurlijk licht in de badkamer, kies dan zeker voor lichte kleuren in de ruimte. Lichte kleuren reflecteren het licht, terwijl donkere kleuren het licht net absorberen. Door ook het plafond wit te verven maak je de ruimte optisch hoger. Zorg daarbovenop voor voldoende verlichting zodat er geen donkere hoekjes ontstaan in de ruimte.

2 Grote spiegel

Is je badkamerspiegel geplaatst tegenover een raam? Mooi, want dan zal hij het natuurlijk licht reflecteren. Een grote spiegel heeft de voorkeur in een kleine badkamer, omdat die de ruimte optisch zal verruimen. Daarnaast is hij uiteraard ook gewoon erg handig.

3 Grote tegels

Ook grote vloertegels zullen uw badkamer optisch groter maken. De lichte muren kan je perfect combineren met een donkerdere vloertegel, aangezien dit eveneens een ruimtelijk effect creëert.

4 Zwevende badkamermeubels

In een kleine badkamer is het altijd goed om zwevende meubels te overwegen. Je offert vaak wat bergruimte op onderaan de kast, maar doordat het gehele vloeroppervlak zichtbaar blijft lijkt je ruimte wel meteen heel wat groter. Bijkomend voordeel is dan weer dat het erg eenvoudig is om je badkamer vloer schoon te maken. Controleer, vooraleer je je zwevende meubels gaat aankopen, of de muren het gewicht kunnen dragen.

5 Alles weggewerkt

Een kleine ruimte lijkt al snel druk en rommelig wanneer er teveel afleiding voor het oog is. Voorzie daarom voldoende opbergruimte en tracht leidingen weg te werken waar mogelijk. Avies nodig voor het (her)inrichten van je badkamer? Contacteer ons.