Werken huisalarmen nu echt

Het is bewezen dat het installeren van een huisbeveiligingssysteem de kans op inbraak in uw woning verkleint. Het is een preventiemaatregel die uit ons onderzoek blijkt dat 60% van de inbrekers werd afgeschrikt door de aanwezigheid van een alarm en dat de meeste inbrekers eerst zouden kijken of er een alarm was voordat ze probeerden in te breken. Bovendien zou de helft daarvan opgeven als ze een alarm vonden tijdens hun poging om in te breken. Het is ook zo dat technische verbeteringen in huisbeveiligingssystemen, zoals moderne sensoren en betere signaleringstechnologie, deze betrouwbaarder hebben gemaakt.

Wat zijn de voor- en nadelen van doe-het-zelf- en pro-geïnstalleerde huisbeveiligingssystemen?


Als je eenmaal hebt besloten om de sprong te wagen, hoe kies je dan tussen een professioneel geïnstalleerd systeem en een doe-het-zelf alarmsysteem? Prijs is een primaire reden waarom mensen kiezen voor doe-het-zelf in plaats van professioneel geïnstalleerd. Maar wat verlies je door niet te betalen voor een installateur alarmsystemen? Hier de pro en contra's:

- installateur alarmsystemen

  • +Kan beter zijn voor complexere installaties
  • +De installateur kan ter plaatse advies en gebruiksinstructies geven
  • -Voor gehuurde apparatuur is vaak een contract vereist



- zelf een alarmsysteem kopen

  • +Geen installatiekosten, dus goedkoper
  • +Huiseigenaren kunnen kiezen voor zelfcontrole
  • -Apparatuur kan een uitdaging zijn om te installeren
  • -Problemen kunnen moeilijker te diagnosticeren en op te lossen zijn

Zijn draadloze huisbeveiligingssystemen betrouwbaar?


Draadloze alarmsystemen zijn zeer betrouwbaar en naarmate de technologieën erachter zich hebben ontwikkeld en verbeterd, hebben ze bedrade systemen overtroffen.
De technologie achter huisbeveiligingssystemen is het afgelopen decennium aanzienlijk veranderd. Bijna alle beveiligingssystemen zijn nu draadloos en is er geen vaste of elektrische installatie nodig. Hier volgt een overzicht van de algemene beveiligingsalarmfuncties en wat ze allemaal doen:

Bedieningspaneel of hub
Dit is het hart van een alarmsysteem. Het gebruikt radiosignalen om te communiceren met uw beveiligingssensoren, u en de meldkamer. De meeste hebben een ingebouwd toetsenbord of een andere manier om het systeem handmatig in en uit te schakelen.

Sleutelhanger en / of toetsenbord
Dit zijn extra manieren om het systeem in of uit te schakelen. Vaak is een toetsenbord ingebouwd in de systeemhub, maar u kunt extra toetsenborden kopen, wat handig kan zijn als u meer dan één buitendeur heeft. Met een draadloos smartsysteem kun je ook een app op je smartphone gebruiken om het alarm te beheren.

Contactsensoren
Dit zijn kleine, plastic, batterijgevoede apparaten die bestaan ​​uit een sensor en een magneet. Je plaatst de sensor op het ene deel van een deur of raam en de magneet op het andere. Wanneer de deur of het raam opengaat, breekt het contact ertussen en wordt er een signaal naar de hub gestuurd.

Bewegingssensoren
Deze iets grotere plastic, batterijgevoede apparaten worden over het algemeen hoog geplaatst om gebieden te bedekken die mensen moeten doorlopen wanneer ze bij u thuis zijn. Deze gebruiken voornamelijk een technologie die passief infrarood wordt genoemd en die beweging detecteert door lichaamswarmte te detecteren.

Glasbreuksensoren
Een glasbreuksensor luistert naar het geluid van gebroken glas en heeft over het algemeen een bereik van ongeveer 25 voet. Ze zijn een goede optie in huizen met grote huisdieren die bewegingssensoren kunnen activeren. Omdat een contactsensor kan worden omzeild als een inbreker een raam breekt en vervolgens naar binnen klimt om toegang te krijgen tot uw huis, is een glasbreuksensor een goede secundaire maatregel voor ramen en glazen schuifdeuren.

Sirenes met hoge decibel
Hoewel de draadloze technologieën van tegenwoordig veel geavanceerde manieren bieden om inbrekers af te schrikken, is er niets beters dan een ouderwets doordringend alarm om u en uw buren te waarschuwen voor mogelijk gevaar. Alle huisbeveiligingssystemen bieden een binnensirene. De meeste zijn ingebouwd in de hub en velen hebben de mogelijkheid om een ​​externe sirene toe te voegen. Deze geven over het algemeen een geluid af tussen 80 en 115 decibel.

Waarom een ​​huisalarm aanschaffen?


Een alarmsysteem kopen om potentiële indringers te spotten en ze weg te jagen voordat ze veel schade kunnen aanrichten, of zelfs voordat ze inbreken om mee te beginnen, zorgt voor gemoedsrust. Daarnaast kunnen camerabeelden helpen bij het indienen van een claim. Daarom zien we een steeds stijgende lijn van aankopen.