Ecologisch bouwen - Wonen

U bent in Start > Team >  Architec Gruwez > Ecologisch bouwen - wonen

Op zoek naar een architect in bio- ecologisch bouwen? Dan zit je hier bij Architect Gruwez aan het juiste adres.

Ecologisch bouwen

Een van de specialisaties van Gruwez is ecologisch bouwen. Ecologisch bouwen is bouwen volgens het principe van een gezond huis in een gezonde leefomgeving.

Wij bouwen uw woning binnen uw budget met duurzame producten om de leefomgeving makkelijk toegankelijk te maken.

Ecologisch bouwen of verbouwen met Architect Grwuez

Architect Gruwez is al jaren de specialist in ecologisch bouwen, waarin meer dan 300 woningen in diverse bouwstijlen werden tot stand gebracht.Wij onterpen voor onze klanten continu ecologische oplossingen op maat. Wij bouwen een ecologische woning rekening houdend met een vooropgesteld budget, de bouwschriften en de oriéntatie van de bouwgrond en dit binnen uw budget.

De referentie in ecologisch bouwen en verbouwen

Architect gruwez is uitgegroeid tot de referentie in ecologisch bouwen in Vlaanderen. Via diversificatie blijven we inspelen op nieuwe evoluties, en nieuwe eisen binnen het duurzame. Gelijk welke bouwstijl u kiest kunnen we vertalen naar een ecologische woning.

Velen onder ons denken dat ecologisch bouwen niet simpel is en veel tijd in beslag neemt? Eigenlijk is dat niet zo, zeker niet als je er voor kiest om samen te werken met een ervaren architecten team in duurzame woningbouw. Wij hebben enthousiaste en professionele medewerkers in huis die uw bouwdroom graag werkelijkheid maken door u een ecologische woning  te bouwen zoals u dat wenst. Alle mogelijkheden zijn met onze specialisten bespreekbaar als u door Architect Gruwez uw woning laat bouwen.

Bij het bouwen van een ecologische woning staan wij garant voor een totaalconcept op maat van onze klanten. Dit betekent ook extra bouwcoördinatie. zodat wij ook morgen weer het verschil maken. Wilt u een ecologisch wonenin België? Contacteer Architect Gruwez  Klik hier om te gaan naar onze homepage!

Wat is ecologisch (ver)bouwen en wonen?

Ecologisch bouwen is een breed begrip. Bij Ecologisch bouwen en verbouwen wordt er rekening gehouden met de effecten op het milieu. Dat moet dan zowel bij het ontwerp van een gebouw of bouwwerk gebeuren als tijdens bouw, verbouw of renovatie. Bij Ecologisch bouwengaat het ook over het gebruik van het gebouw. Bijvoorbeeld over de uitstoot van CO2 door energieverbruik voor verwarming en koeling van een gebouw. Men bekijkt de milieueffecten dus over de hele levensduur van het gebouw of bouwwerk.

Passiefhuis

Een passiefhuis is een woning die heel weinig energie verbruikt voor verwarming. Een passiefhuis is vaak extreem goed geïsoleerd en op de zon georiënteerd. Vanaf eind jaren 80 zijn in diverse Europese landen passiefhuizen gebouwd. De laatste jaren worden er volgens dat idee ook steeds meer kantoren, scholen en andere gebouwen opgeleverd. Naast nieuwbouw wordt er ook steeds meer in de bestaande bouw volgens deze methode gewerkt.

Duurzaam verbouwen bij bestaande woning

Ons bureau kan u meteen vertellen of uw bestaande woning duurzaam is gebouwd. In de technische informatie moet staan welke maatregelen, materialen of producten zijn toegepast. Ook een keurmerk of certificaat kan aantonen dat de woning of het gebouw een zekere kwaliteit heeft. Deze keurmerken en certificaten verschillen ook zelf in kwaliteit.

Tips voor ecologisch bouwen

Denk bij ecologisch bouwen aan het volgende:

  • Houd al in de ontwerpfase rekening met de gewenste technische levensduur van het gebouw. Zo vermindert u de belasting van het milieu. Kies in uw ontwerp voor milieuvriendelijke bouwwijzen en materialen.
  • Houd bij het ontwerp en de materiaalkeuze zo veel mogelijk rekening met hergebruik van bouwdelen en recycling van materialen die vrijkomen bij de sloop van het gebouw.
  • Kies niet te snel voor sloop. Bekijk eerst of een gebouw in aanmerking komt voor renovatie, samenvoeging, splitsing of herbestemming.
  • Ontwerp het gebouw zo, dat het later makkelijk is aan te passen aan de wensen van (nieuwe) gebruikers.
  • Pas duurzame technieken toe om te besparen op energie- en materiaalgebruik.
  • Pas maatregelen toe die tijdens het gebruik van het gebouw leiden tot energiebesparing. Minder energieverbruik betekent ook lagere energielasten.
  • Zorg dat het voor gebruikers eenvoudig is om installaties energiezuinig te gebruiken. Hetzelfde geldt voor het beheer van het gebouw.

 

Bio - ecologisch bouwen met Architect Gruwez

Anders leven en anders wonen betekend voor veel mensen een durrzaam huis bouwen of ecologisch bouwen. Door een ecologisch huis te bouwen kies je voor natuurrijke producten, wat meteen duurzaam wonen met zich mee brengt. Iedereen die plannen koestert om ecologisch te bouwen en wonen kan beroep doen op Architect Gruwez.

Interesse in ecologisch bouwen en wonen?

Hebt u interesse om een woning volledig ecologisch naar uw wensen te bouwen en realiseren en zo ecologisch te gaan wonen? Wilt u een prijsofferte voor ecologisch bouwen? De kostprijs voor het bouwen van een ecologische woning? Neemt gerust contact op met ons voor een vrijblijvende afspraak

Contact

Vul het contactformulier op deze website in,  via telefoonnummer 055 45 53 63 of via e-mailadres : info@architectgruwez.be

Tags :

Woning Bouwen - Exclusieve villabouw - Bouwkosten nieuwbouwwoning - Luxe woning - Luxe huis  - Exclusieve woningbouw - Woning ontwerpen - Droomhuis ontwerpen en bouwen - Eigen huis bouwen - Modern huis bouwen - Moderne landhuizen  - Landelijk huis bouwen en wonen  - Nieuwbouw huis  - Rietgedekte villa bouwen  - Villabouw kosten  - Huis bouwen kosten - Architect Oost Vlaanderen  - Architect West-Vlaanderen  - Architect Vlaams Brabant - Architect Brussel  - Architect Antwerpen - Architect Limburg - Architect Gent  - Architect Oudenaarde - Nieuw huis bouwen - Architect Landelijke stijl   - Amerikaanse stijl bouwen en wonen -  Manoir Huis - Bouwstijl - Cottagestijl - bouwstijl interieur - Klassieke stijl - Pastorie of pastorijstijl - Verbouwingen  - Ambachtelijk bouwen - Appartementsbouw - Appartement bouwen  - Duurzaam Bouwen - Duurzaam wonen - Ecologisch bouwen - Wonen - Passiefhuis of woning bouwen - sleutel op de deur - Bouwstijlen - Engelse stijl - Budget bouwen - budgetwoning - Huis verbouwen - Huis renoveren duurzaam passief energiebewust renoveren  -Hedendaagse woning - Kasteelhoeve bouwstijl - Ambachtelijk huis bouwen

Ecologisch bouwen/wonen Nieuws

Wat doet ecologisch bouwen met de architectuur?

Of iets duurzaam is en in hoeverre een gebouw of product duurzaam is, daar hebben we tegenwoordig uitstekende keurmerken voor. De duurzaamheidprestatie van een gebouw worden uitstekend in kaart gebracht op basis waarvan het gebouw geanalyseerd en verbeterd kan worden. Maar wanneer hebben we het over duurzame of ecologische architectuur?

Overigens goed van te voren even op te merken dat het begrip duurzaamheid inmiddels een geweldig container begrip geworden is. Alleen al als we het vertalen vanuit het Engels. De hebben het over: ‘durable’ en ‘sustainable’. ‘Durability’ zegt eigenlijk iets over de levensduur van een materiaal ongeacht de ware impact op het milieu. Een materiaal dat enorm lang meegaat kan tegelijkertijd heerlijk slecht zijn voor het milieu door het vrijkomen van schadelijke stoffen tijdens productie, gebruik of sloop. ‘Sustainability’ zegt daarentegen juist iets over de milieuvriendelijkheid van een materiaal. Is het materiaal afkomstig van hernieuwbare bronnen en kan het hergebruikt worden? Waar is het van gemaakt? Enzovoort. Voor ons Vlaams gemak noemen we het beide gewoon duurzaam. Het begrip ‘duurzaam’ betekend : zowel een lange levensduur als weinig schade voor het milieu!

VIBE vzw (Vlaams Instituut voor Bio-Ecologisch Bouwen en Wonen) informeert over gezond en milieuverantwoord bouwen en wonen. We behandelen alle onderwerpen die hiermee te maken hebben: niet alleen energie en waterbesparing, maar ook ruimtegebruik, ecologische stedenbouw en gezonde bouwmaterialen. Dit vanuit het standpunt van gezondheid én milieu.  In de databank van Vibe kan je op zoek gaan naar bio-ecologische producten, leveranciers, verkooppunten, aannemers, architecten,… die een ecologische erkenning bezitten.

Ecologisch wonen | Home & Living | Bliss

Kiezen voor materialen en technieken die vriendelijk zijn voor het leefmilieu en onze gezondhied (bijv. hout en leem en milieuvriendelijke technieken zoals warmtepompen, zonnepanelen, condenserende gasketels en groendaken) Energiegebruik zoveel mogelijk beperken(o.a. voldoende isolatie & ventilatie, gebruik maken van zonnewarmte dmv zonnepanelen, warmtepompen, spaarlampen etc.

Watergebruik zoveel mogelijk beperken(recuperatie van regenwater). Bouwafval beperken (werken met recycleerbareen gerecycleerde materialen)

Verf en vernis met het Europese Ecolabelgebruiken: www.ecolabel.be

® 2013 | SEO by Seobureau.be - © Gruwez